4
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

MARINA BULJOVČIĆ ZA HOTSPORT: ‘Volela bih da gledam derbi u Buenos Ajresu! Na utakmice uvek dolazim raspoložena’

Objavljeno: 08.04.21 u 21:18

‘Svaki put kada snimam nešto za vaš portal, lopta me slučajno pogodi! Belgija osvaja Evropsko prvenstvo!’

Kako i sama navodi, ona nije tragala za profesijom novinara, već je ovaj posao pronašao nju. Uvek ja zanimljivo razgovorati sa ljudima kojima je osmeh uvek prisutan na licu, a pogotovo kada je reč o dragoj koleginci. Marina Buljovčić je voditeljka i jedna od urednica nedeljnog popodneva Radio Televizije Vojvodine. PR Proletera i novinarka TV Arena Sporta je za HotSport govorila o njenom iskustvu u sportu, intervjuima, kao i brojnim anegdotama i zanimljivostima koje je doživela tokom bogate karijere.

Godinama si jedno od zaštitnih lica zabavnog programa na Radio Televiziji Vojvodine. Kako je sve počelo?

MB: Još od srednje škole sam počela da radim na televiziji i slobodno mogu reći da je taj posao izabrao mene. Zabavnom programu Radio Televizije Vojvodine priključila sam se pre 11 godina i od tada sam bila angažovana na emisijama raznih formata, ali i na velikim projektima kuće za koju radim. Trenutno sam jedna od urednica nedeljnog popodneva i voditeljka emisije ‘Mustre’.

Kada se desio prvi susret sa sportskim novinarstvom?

MB: Ako se izuzme angažovanost u PR sektoru nekada FK Vojvodine, a sada FK Proletera, ekipi TV Arene Sport pridružila sam se prethodne godine i to je zapravo prvo iskustvo u sportskom novinarstvu.

Trenutno si PR jednog uspešnog kluba. Kako funkcioniše saradnja sa igračima i upravom Proletera? 

MB: Proleter je jedna od najlepših stvari koja mi se dogodila u karijeri. Saradnja sa upravom i igračima je sjajna i jedni prema drugima imamo zaista veliko poštovanje, kao i obostrano razumevanje. To je za svakoga ključna stvar dobrog poslovanja. Uvek raspoložena idem na fudbal! Za četiri godine koliko sam u klubu, nikada nije bilo tenzija.

Kod tebe je osmeh na licu uvek prisutan. Da li bi sa nama podelila neku od anegdota sa terena?

MB: Svaki put kada snimam nešto za vaš portal, lopta me ‘slučajno’ pogodi. Moram izdvojiti ovu zanimljivost!

FOTO: Privatna arhiva

Nakon zapažene uloge u Vojvodini, a zatim u Proleteru, usledio je poziv Arena Sport televizije.  Koja je razlika između zabavnog i sportskog programa?

MB: Arena je izazov koji sam prihvatila sa velikom odgovornošću. To je kruna moje dosadašnje karijere i Arena je naš najbolji sportski kanal. Iz dana u dan naučim nešto novo. Razlika je ogromna jer je potpuno drugačiji pristup sagovornicima i temi. Priprema nedeljnog popodneva traje čitavih šest  dana i podrazumeva pozivanje gostiju,montaže,scenario,priloge…. Posao reportera,sportskog novinara zahteva znanje, objektivnost, pripremu i prisustvo na utakmicama.

Nedavno si mi u jednom razgovoru otkrila da ženska ekipa Arene Sport teži ka Italiji. Koliko vam nedostaje da ugrozite 1. poziciju koja je u vlasništvu popularne Dilete?

MB: Kada bi Italijani videli ovdasnje novinarke,krenuli bi sve višee da prate naš fudbal. Za žene sa ovih prostora, stranci kažu da su savršena kombinacija mediterana i slovenskih gena – rekla je Marina sa osmehom na licu.

Da li postoji neko posebno sportsko dešavanje sa kojeg bi volela da izveštavaš?

MB: Smatram da bi novinari uglavnom izabrali Olimpijadu, ali kod mene je situacija drugačija. Volela bih, pa makar i turistički da vidim kako izgleda derbi između Boke i Rivera u Buenos Ajresu.

Uskoro nas očekuje Evropsko prvenstvo u fudbalu. Nije odigrano po planu 2020. godine, pa je odloženo za jun 2021. Ko je po tvom mišljenju glavni favorit za osvajanje trofeja?

MB: Mislim da će to biti Belgija, čak sam i anketu sprovela.

Poznato je da imaš sjajnu saradnju sa Nenadom Lalatovićem. Šef stručnog štaba Vojvodine je uvek spreman za šalu, a da li bi izdvojila neku zanimljivu priču vezanu za njega?

MB: Gospodin Lalatović je vrhunski stručnjak, vrlo zahvalan sagovornik i pravi profesionalac. Većina ljudi pamti događaj nakon utakmice kada mi je usred programa uživo skinuo kapuljaču i viknuo ‘Crvenkapo’.

Imala si priliku da sarađuješ sa velikim brojem velikana iz različitih branši. Koji je tvoj najdraži intervju?

MB: Kao ličnu kartu izdvajam snimanje koncerta i intervju sa Zdravkom Čolićem u Dubaiju. Tada se desio i istorijski susret Čole i Novaka Đokovića, a to su zabeležile samo kamere Radio Televizije Vojvodine. Bili smo jedina televizijska ekipa i to je koncert koji ću zauvek pamtiti – zaključila je Marina Buljovičić u razgovoru za HotSport.

 

 

 

2
1

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter