0
Domaći fudbal
Raspored utakmica Superlige Srbije

FOTO: Youtube screenshot

SUPERLIGA SRBIJE: Dva velika iznenađenja, Rad šokirao Vojvodinu, a Napredak Radnički – Radnik lako protiv Bačke! (VIDEO)

Objavljeno: 07.04.21 u 15:56

Danas su odigrane još tri utakmice 30. kola domaćeg šampionata.

Danas su odigrane još tri utakmice 30. kola domaćeg šampionata.

U terminu od 13 časova viđena su dva ‘brejka’ Radnik je savladao na gostujućem terenu Bačku (0:2), a Napredak u Nišu Radnički (1:2). Najveće iznenađenje viđeno je na stadionu ‘Kralj Petar Prvi’ na Banjici gde je Rad savladao Vojvodinu – 2:0.

Gosti su u prestonicu stilgi kao veliki favoriti, ali su neočekivano doživeli poraz i posle dužeg vremena ispustili drugug poziciju na kojoj je sada Čukarički koji ima bod više. Očekivano, Vojvodina je napadala, ali nije mogla da probije defanzivni bedem koji je postavila ekipa Milana Milanovića, a čovek odluke bio je Andrija Kaluđerović.

Prekaljeni golgeter je na startu drugog poluvremena postigao gol za bele tačke i doneo prednost Građevinarima u 48. minutu. Samo četiri minuta kasnije isti igrač je ponovo pronašao put do mreže i tako se izjednačio sa Milanom Bojovićem na večnoj listi strelaca Superlige, koji ga je s dva gola koja je postigao juče prestigao na kratko. Imala je Vojvodina nekoliko dobrih prilika, jednu u poslednjim momentima, kada su fudbaleri Rada izbacili loptu s gol-linije, ali nije mogla do gola. Ovi bodovi su od velikog značaja Radu, koji sada ima samo jedan manje od Javor, koji je prvi iznad crte, doduše uz utakmicu manje.

Do vrednih bodova u borbi za opstanak stigao je Napredak, koji je takođe priredio iznenađenje i savladao Radnički na ‘Čairu’. Čarapani su naneli šesti poraz Nišlijama u sezoni i oni sada imaju dva gola manje od prvog tima iznad crte. U veoma oštroj utakmici punoj tenzija, koju je obeležio veliki broj kartona, sedam žutih i jedan crveni za domaću ekipu, odnosno četiri žuta koja je Lazar Lukić pokazao gostima, Napredak je slavio.

Gosti su do prednosti stigli već u sedmom minutu kada je precizan s bele linije bio Melunović, a na isti način je rezultat poravnao Gavrić u 62. minutu. Trenutak odluke zabeležen je u 73. minutu kada je Saša Marjanović prelepim golom zatresao mrežu nekdašnjeg tima i rešio pitanje pobednika.

Najmanje uzbuđenja bilo je na stadionu ‘Slavko Maletin Vava’ u Bačkoj Palanci gde je Radnik rutinski savladao Bačku. Gosti s stigli do prednosti golom Bogdanovskog u 37. minutu, a pitanje pobednika rešeno je u 89. minutu kada je Makarić šutirao, a lopta na putu do gola zakačila Stojanovića i završila u mreži.

Do kraja ovog kola, od 18 sati sastaju se u sklopu 164. večitog derbija Crvena zvezda i Partizan, dok su utakmice između Metalca i Javora, odnosno Zlatibora i Inđije odložene za sutra u 16 časova.

Superliga Srbije, 30. kolo

Utorak

Mačva – Mladost 0:2 (0:1)

(Bojović 26p, 60)

Novi Pazar – TSC 2:1 (1:0)

(Nikčević 7, Stoiljković 72 – Damjanović 76)

Proleter – Čukarički 0:1 (0:0)

(Šapić 90+2)

Spartak – Voždovac 3:0 (1:0)

(Tekijaški 39, Srećković 53, Tufegdžić 65)

Sreda

Bačka – Radnik 0:2 (0:1)

(Bogdanovski, Stojanović 89a.g.)

Rad – Vojvodina 2:0 (0:0)

(Kaluđerović 48p, 52)

Radnički – Napredak 1:2 (0:1)

(Gavrić 62p – Melunović 7p, Marjanović 77)

18.00 Crvena zvezda – Partizan

Četvrtak

16.00 Metalac – Javor

16.00 Zlatibor – Inđija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter