0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

IVANIĆ ODLUČIO VEČITI DERBI! Zvezda pobedila Partizan, crveno-beli na ogromnih +12 u odnosu na velikog rivala! (VIDEO)

Objavljeno: 07.04.21 u 20:00

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan u 164. ‘večitom’ derbiju rezultatom 1:0!

Gol odluke delo je Mirka Ivanića, koji je u 58. minutu savladao Stojkovića.

Zvezda sada na osam kola do kraja ima 12 bodova prednosti u odnosu na Partizan i verovatno je pitanje šampiona Srbije rešeno.

Prvu priliku na meču imao je Partizan u 9. minutu. Posle prekršaja nad Obradovićem, Natho je izveo slobodan udarac, a nakon gužve u kaznenom prostoru crveno-belih reagovao je Degenek i poslao loptu u korner. Ni malo bezazlena situacija po gol Borjana, ipak se završila dobro po Zvezdu.

U 13. minutu viđena je prva javna opomena. Milan Rodić je bio neoprezan, pa je zbog starta nad Miljkovićem dobio žuti karton.

Prvi pokušaj Zvezda je imala preko Kataija, ali bez uspeha. Potom isti igrač je imao još jedan pokušaj u 21. minutu, ali je njegov šut zaustavio Stojković.

U 26. minutu sjajnu priliku imao je Partizan preko Natha. Sa ivice kaznenog prostora je šutirao Izraelac, ali samo do živog zida. Prethodno je Degenek oborio Holendera.

Najveću šansu do tada imao je Veljko Nikolić u 33. minutu. Posle dodavanja Gajića, mladi vezista je šutirao snažno, ali je golman crno-belih reagovao odlično.

Trener domaćih, Dejan Stanković bio je veoma ljut na sudiju Simovića, koji mu je pokazao žuti karton.

Katai je uputio još jedan udarac, ali njegov volel odlazi i ovoga puta preko gola.

U 41. minutu napadač Partizana Holender je bio najbliži da postigne gol. Mađarski fudbaler je pogodio prečku.

Ređale su se prilike u završnici poluvremena, a poslednju u nizu imao je mladi Nemanja Jović, koji je prošao po levoj strani, prevario Gajića, ali nije je lepo zahvatio pa je Borjan odbranio.

FOTO: FK Partizan

Drugo poluvreme su otvorili izabranici Dejana Stankovića, a priliku u 52. minutu imao je Ben, ali njegov prvi šut na ovom meču otišao je iznad prečke.

Brzo se igralo u tim momentima, a već u narednom napadu Asano je dejstvovao po levoj strani, uspeo da nadmudri Rodića, ali njegov pokušaj, koji je mogao da bude znatno bolji zaustavio je Borjan.

Konačno prvi gol na meču viđen je u 59. minutu. Korner je izveo Kanga, a najbolje se snašao Mirko Ivanić, koji je glavom sjajno šutirao, nemoćan je bio Stojković od koga je lopta bežala, te je Zvezda došla do prednosti.

Stanojević je ubacio Sumu i Jojića i morao je Partizan da se otvori, s obzirom da su imali rezultatski zaostatak. To je otvorilo prostor za brze kontre Zvezde.

Borjan je spasao Zvezdu u 89. minutu. Suma je posle nekoliko sjajnih driblinga napravio sebi dovoljno prostora za šut i gađao sa deset metara u donji desni ugao, ali je to fenomenalno odbranio kapiten crveno-belih.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter