FOTO: Twitter Screenshot
in ,

TUGATUGA POBEDAPOBEDA

TOZOVAC JE SAMO JEDNU STVAR VOLEO VIŠE OD MUZIKE: U srcu mu je bio samo jedan klub!

Legendarni srpski pevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac umro je u 85. godini života od posledica koronavirusa.

Nije mnogo pričao o tome ali se znalo da je njegova navijačka pasija prema Crvenoj zvezdi velika, čije mečeve je gotovo redovno pratio, čak i više nego samu muzičku scenu.

U intervjuu za Kurir koji je dao 2018. godine pričao je o svojoj ljubavi prema crveno-belima.

“Od kada sam još na zemljanom terenu, pedesetih godina prošlog veka gledao Rajka Mitića. Tada se rodila ljubav, koja traje i danas, sa tim što danas manje pratim, odnosno ne idem na stadion. Da ti sine, dočaram to vreme. To nije bila Marakana, ona je došla kasnije. To je bila neka šljaka, ali je gledalaca bilo mnogo i svi su dolazili da gledaju Mitića. Mnogo su daleko te godine”, otkrio je legenadrni Tozovac pre tri godine, ali uprkos tome što je zbog Rajka zavoleo Zvezdu, omiljeni fudbaler je ipak bio – Šekularac.“

“Da budem iskren. Mnogo sam voleo Pižona… Ali, Šekularac je bio naš Pele ili Garinča. Igrao je kako volim da kažem iz vica. Pamtim, utakmicu Jugoslavija – Mađarska. Mađari su imali strašan tim, stariji čitaoci će znati, bili su strah i trepet Evropi i svetu. A ja sam imao utisak da Šeki, kasnije, moj dobar drug igra sam protiv svih i da je tu simultanku nemoguće zaustaviti. Šta im je radio, milina ga je bilo gledati”, govorio je Tozovac.

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

MILOŠ KRASIĆ I JAN VESELI PIJANI PEVALI DRAGANU MIRKOVIĆ: Napravili šou u stanu! (VIDEO)

NAKON SJAJNIH PREDSTAVA U REPREZENTACIJI: Poznato je šta će biti sa Radonjićem!