0
Domaći fudbal

SUPERLIGA: Bojović ispisao istoriju, Spartak silan protiv Voždovca – ‘brđani’ slave Šapića!

Objavljeno: 06.04.21 u 19:59

Odigrane su prve četiri utakmice 30, kola Superlige Srbije.

Mladost je slavila u Šapcu protiv Mačve (0:3), dok je pobedu na gostovanju upisao i Čukarički protiv Proletera (1:0), a kod kuće je Novi Pazar savladao TSC (2:1), a Spartak Voždovac (3:0).

Lučanci su do nova tri boda stigli bez mnogo muke, a ovu utakmicu obeležio napadač Mladost Milan Bojović. Iskusni golgeters je postigao dva gola i prestigao Andriju Kaluđerovića na večnoj listi strelaca Superlige. Trudio se golman domaćih Gordić, ali je poklekao dva puta, čime je Mačva praktično jednom nogom u Prvoj ligi Srbije kada ja naredna sezone u pitanju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

Novi Pazar je natavio sjajnu seriju na svom terenu i upisao 10. utakmicu kao domaćin, protiv TSC-a (2:1). Pazarci su poveli već u sedmom minutu golom Bojice Nikčevića, da bi na 2:0 povisio Stoiljković udarcem sa distance. Uspeo je Damjanović pet minuta kasnije da prepolovi prednost Pazara i da vrati tim Mladena Krstajića u igru, ali je domaća ekipa uspela da se odbrani i sačuva tri boda.

I Čukarički je stigao do nove pobede, doduše minimalne na ‘Karađorđu’ protiv Proletera (0:1). Brđani su bili bolji rival, stvarali su više prilika, ali nisu mogli da probiju otpor tima sa Slane bare. I kada je delovalo da je sve gotovo, Stefan Šapić je u 92. minutu ostao sam na nekoliko metara od gola rivala i rutinski glavom sproveo loptu u mrežu.

Najubedljiviji trijumf dana ostvario je Spartak, koji je u Subotici savladao Voždovac sa 3:0. Plavi golubovi su konačno prekinuli seriju loših partija. Vodeći gol za domaći tim postigao je Tekijaški, a do kraja su pogađači i Nikola Srećković i Lazar Tufegdžić

Superliga Srbije – 30. kolo

Utorak

Mačva – Mladost 0:2 (0:1)

(Bojović 26p, 60)

Novi Pazar – TSC 2:1 (1:0)

(Nikčević 7, Stoiljković 72 – Damjanović 76)

Proleter – Čukarički 0:1 (0:0)

(Šapić 90+2)

Spartak – Voždovac 3:0 (1:0)

(Tekijaški 39, Srećković 53, Tufegdžić 65)

Sreda

14.00 Bačka – Radnik

14.00 Metalac – Javor

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter