0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

‘U FINIŠU SEZONE OČEKUJEM JOŠ BOLJU IGRU’: Napadač Čukaričkog Đorđe Jovanović nakon sjajnih partija u dresu ‘brđana’

Objavljeno: 05.04.21 u 19:00

Dugo je Čukarički čekao Đorđa Jovanovića, napadač povratnik iz inostranstva pravo igranja za Brđane stekao je tek u prolećnom delu sezone, iako je na Banovom brdu od oktobra prošle godine.

S obzirom da je po isteku prelaznog roka moguće registrovati samo jednog igrača sa ‘čistim’ papirima, a to je već bio Srđan Mijailović, Jovanović je vredno tenirao, odradio zimske pripreme u Turskoj, i čekao priliku.

U klubu su imali vere u bivšeg igrača Partizana, Kartagene, Lokerena i Kadiza, a Jovanović im je to vratio na najbolji mogući način. U deset mečeva postigao je već šest golova, zanimljivo u tri duela pogađao je po dva puta. Činio je to na gostovanju Radu (2:0), kao i na domaćem terenu protiv Metalca (2:0) i Spartaka (5:1).

– Zaista je bilo dobro protiv Subotičana. Dali smo pet golova po prvi put od kako sam u klubu, ubedljivo pobedili, povećali razliku na četvrtom mestu. Iskreno, od nas se sada očekuje da igramo još bolje, pre svega ka napred, ali i da zadržimo nivo kvaliteta u odbrani i da se polako spremamo za takmičenje u Evropi, zadovoljno je konstatovao Đorđe Jovanović.

Napadač belo-crnih je istakao da ipak ima još da se igra do potvrde tog mesta u kvalifikacijama za Ligu Konferencija.

– Nije gotovo, ali smatram da je prednost velika i da ne bi smelo da nam izmakne mesto u Evropi. Naravno, postoji opcija da Kup osvoji Radnik, ali ne verujem da će se to dogoditi u konkurenciji Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine. Opet, mi ćemo se do kraja truditi da stignemo do treće pozicije i da se dodatno osiguramo, ako to bude bilo moguće.

Malo je nedostajalo da Jovanović protiv Spartaka postigne het-trik. Imao je tri sjajne prilike na meču, prve dve je iskoristio, ne i treću posle maestralnog dodavanja Kovača u finišu prvog poluvremena.

– Bilo mi je krivo, bio sam ljut na sebe. Prve dve situacije kad sam davao goloce su bile i teže od te. Mislio sam posle pasa Kovača da imam ‘igrača na leđima’, zbog toga sam i gledao da što pre šutnem. Ubrzo posle tog promašaja smo primili gol, i to u poslednjim sekundama prvo poluvremena, u kojem smo apsolutno dominirali. Ali, srećom, nastavili smo sa odličnom igrom u drugom poluvremenu, brzo dali golove i rešili utakmicu.

FOTO: FK Čukarički

Čukarički je ‘vratio dug’ iz jesenjeg dela sezone Spartaku, već u utorak (18 časova) u Novom Sadu imaće priliku da isto učini protiv Proletera, koji ih je savladao na Banovom brdu (2:1).

– Nisam još bio u Čukaričkom kad smo izgubili tu utakmicu, došao sam odmah posle tog poraza. U formi smo, na svakom meču, pa i u Novom Sadu, idemo na pobedu. Uz uvažavanje rivala, naš cilj je da pružimo što je moguće bolju igru, i da donesemo tri boda.

Možemo li da očekujemo da ćete ponovo postići dva gola na ‘Karađorđu’?

– Dva, ili nijedan, našalio se Jovanović, koji je potom dodao:

– Ovo mi je do sada najbolja sezona u karijeri, iako sam odigrao tek deset utakmica. Ali, i prva u kojoj sam dobio šansu u kontinuitetu. Nije mi bilo lako tokom jeseni kad nisam imao pravo nastupa, ekipa krene u karantin, sutradan utakmica, a ja kod kuće. Još devet mečeva je pred nama, trudiću se da postignem što više golova, i da na taj način pomognem ekipi da ostvari ciljeve.

A Čukarički je vrlo blizu cilja, odnosno plasmana u međunarodna takmičenja posle godinu dana pauze.

– Za to se borimo čitave sezone. Ipak su utakmice u Evropi neki drugi, viši nivo. Igrao sam već sa Partizanom protiv Skenderbega, kijevskog Dinama, a imam i iskustva iz inostranstva. Pored toga, Čukarički je tokom priprema pobeđivao Soči i maribor, upravo na tim mečevima ekipa je pokazala da je spremna da igra na evropskom nivou, zaključio je Jovanović, koji je ovog proleća gol za Čukarički postizao na svakih 119 minuta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter