0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

DOBRE IGRE IZ REPREZENTACIJE, PRENELI U KLUBOVE: Srbi sjajni u vikendu za nama – Kostić namestio pobedu, Mitrović i Tadić pogađali…

Objavljeno: 05.04.21 u 18:13

Sjajni rezultati Srbije na startu kvalifikacija za Prvenstvo sveta i odličan učinak naših igrača u mečevima sa Republikom Irskom, Portugalom i Azerbejdžanom, imali su definitivno veliki uticaj i na učinak reprezentativaca u svojim klubovima.

Dobro raspoloženje koje su doneli sa reprezentativnog okupljanja odrazilo se na klupski učinak, golove i asistencije Aleksandra Mitrovića, Dušana Tadića, Filipa Mladenovića, Filipa Kostića, Filipa Đuričića…

Krenimo redom. Italijani su kompletno kolo igrali u subotu, Lacio Segeja Milinković-Savića ostvario je važnu pobedu protiv Specije (2:1) uz solidan učinak našeg asa. Sasuolo je dočekao Romu sa Filipom Đuričićem od prvog minuta, a zahvaljujući lepoj asistenciji srpskog reprezentativca domaći sastav je osvojio bod (2:2). Vrerona je sa Darkom Lazovićem u startnih jedanaest gostovala na Sardiniji Kaljariju i slavila (0:2). Dobrim učinkom mogu da se pohvale i ‘violini’ Srbi Nikola Milenković i Dušan Vlahović u remiju Fiorentine u Đenovi (1:1). Novi gol za ljubičaste postigao je srpski napadač. U gradskom derbiju Torino i Juventus su igrali nerešeno (2:2), a Saša Lukić je u nastavku meča doprineo važnom bodu Torina u borbi za opstanak.


(VIDEO:YouTube/Sport Klub)

U Bundesligi Filip Kostić je nastavio sa fantastičnim partijama, sada je asistirao za pobedonosni gol Ajntrahta u derbiju sa Borusijom u Dortmundu (1:2). Od prvog minuta u timu je bio i Luka Jović koji je takođe imao zapaženih poteza. Srpski tandem i klub iz Frankfurta su sve bliži plasmanu u Ligu šampiona. Hofenhajm Mijata Gaćinovića poražen je na gostovanju Augsburgu (2:1), srpski vezista je ušao u u igru u drugom poluvremenu. Na Iberijskom poluostrvu Eibar je gostovao u Madridu, Real je očekivano slavio (3:0), a Marko Dmitrović je sprečio da poraz bude ubedljiviji. Poljski šampionat protiče u znaku Legije i Filipa Mladenovića. Srpski reprezentativac je ponovo postigao gol, prvi od Legijina četiri u meču sa Pogonom (4:2). U Rusiji Rubin je sa Đorđem Despotovićem pobedio Soči (1:0) u borbi za mesto koje vodi u Evropu.


(VIDEO:YouTube/Serie A)

Nedelja je bio dan kada je tandem iz reprezentacije Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić postigao gol za Fulam, odnosno Ajaks. Mitrović je postigao vodeći gol protiv Aston Vile u Birmingemu, ali loša igre odbrane uticala je da klub iz Londona bude poražen (3:1). S druge strane Ajaks dominira u Holandiji, gostovao je Herenvenu, imao minus, a onda je Tadić iz jedanaesterca doneo izjednačenje i najavio trijumf ‘kopljanika’ (1:2). Slavio je i Uroš Spajić sa Fejenordom (2:0) protiv Fortune iz Sitarda. U Francuskoj smo videli novo dobro izdanje Stefana Mitrovića čiji Strazbur je slavio u Bordou (2:3), a Mihailo Ristić je sa Monpeljeom osvojio bod protiv Anžera u gostima (1:1). Predrag Rajković je bio na golu Remsa u uzbudljivom meču sa Renom (2:2). Veliki derbi igrao se u Španiji, Sevilja je dočekala lidera Atletiko iz Madriga i slavila (1:0). Nemanja Gudelj je igrao u drugom poluvremenu, dok je Uroš Račić bio starter u dresu Valensije na gostovanju Kadizu (2:1). U Grčkoj je PAOK sa Andrijom živkovićem u timu izgubio u Atini od Panatenaikosa (3:0), a u derbiju prestonice AEK je poražen od Olimpijakosa (1:5). Nenad Krstičić je bio starter.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter