0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK FMP

‘DOLAZI NAM JEDNA OD NAJBOLJIH EKIPA, ALI MI SE BORIMO ZA OPSTANAK’: Mornar gostuje u Železniku, Panteri priželjkuju iznenađenje

Objavljeno: 04.04.21 u 20:32

Košarkaši FMP-a u poslednjoj utakmici 24. kola ABA lige dočekuju Mornar iz Bara.

Panteri su u prošlom kolu poraženi od Crvene zvezde, a onda ih je u zaostaloj utakmici savladao i Borac, pa im je trijumf preko potrebena.

Ipak, trener tima iz Železnika Vanja Guša je svestan da njegov tim neće lako doći do uspeha protiv ekipe iz vrha tabele.

– Ekipa Mornara je po sastavu jedna od boljih u ligi. Dolazi nam u goste sa ciljem da ostanu u trci za doigravanje. Sa druge strene, mi se borimo da osiguramo ostanak i očekujem od mog tima da, na terenu, to i pokažemo, kazao je Guša.

Bek FMP-a Marko Radonjić je istakao da će Panteri morati da daju sto odsto svojih mogućnosti.

– Očekuje nas utakmica protiv kvalitetne i iskusne ekipe Mornara koja je sastavljena od vrhunskih igrača. Moraćemo da odigramo na sto odsto naših mogućnosti ako želimo da pobedimo. Posle poraza u Čačku sami sebi smo zakomplikovali situaciju i ne preostaje nam ništa drugo osim da u svakoj utakmicu idemo na pobedu i tako olakšamo sebi borbu za opstanak. Dobro poznajemo ekipu Mornara, znamo da neće biti lako, ali igramo kod kuće i verujemo da možemo da pružimo dobru partiju i pobedimo, rekao je Radonjić.

FOTO: KK FMP

Nakon problema sa koronavirusom, ovo je prva utakmica koju će odigrati ekipa Mornara.

– Naša računica pred ovo gostovanje je jasna, idemo na pobedu, drugog izbora nemamo. I verujem u pobedu, uz dužno poštovanje prema ekipi FMP-a, koju predvodi iskusni plejmejker Čović i koja svakome može da napravi problem. Jedna konstantna istina od početka lige jeste, nema lakih rivala, za svaku pobedu, svaka ekipa mora da se izbori igrajući punom snagom od početka do kraja utakmice, rekao je trener Barana Mihailo Pavićević.

FOTO: Mornar/Media Pro

Sead Šehović je podvukao da poštuje ekipu iz Železnika.

– Niko unapred ne može da kaže da će pobediti FMP u Beogradu, ali mi moramo da dobijamo utakmice ukoliko želimo u plej-of. Od sudijskog podbacivanja pokušaćemo da nametnemo svoj ritam i da u istom tempu odigramo čitav meč. Onda pobeda ne bi trebalo da nam izmakne, bez obzira što domaćin ima, zaista, dobru i poletnu ekipu, kazao je Šehović.

FMP se trenutno nalazi na 11. mestu na tabeli s skorom 8-14, dok je Mornar sa 17-5 na trećoj poziciji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter