0
Ostali sportovi

FOTO: Youtube/Screenshot

SLOVENAC PREUZIMA REPREZENTACIJU SRBIJE: Vi ste sportska nacija!

Objavljeno: 03.04.21 u 16:22

Ženska rukomenta reprezentacija Srbije ima novog selektora.

Doskorašnji selektor Slovenije Uroš Bregar odlučio je preuzme Srbiju. On je na iznenađenje svih, nakon 6 godina rada napustio slovenački nacionalni tim. Uroš je izjavio da je počastvovan pozivom, ali i da napuštanje Slovenije nije bilo lako.

Bio sam počastvovan pozivom Rukometnog saveza Srbije. Posle toliko godina bila je teška odluka okončati mandat u selekciji Slovenije. Slovenačka reprezentacija dugo nije bila na velikoj sceni. Poslednje EP je odigrala 2010, a na Svetskom prvenstvu se nije pojavila 12 godina. Mislim da je došlo vreme za promenu, za neku novu energiju, koja je potrebna i meni i igračicama. Prevagnuli su razlozi da prihvatim ponudu Srbije. Verujem da posvećeni, u zajedničkom radu stručnog štaba i igračica, možemo da napravimo neki veliki rezultat, počeo je Bregar.

Novi selektor odlično poznaje srpske rukometašice što svedoči odluka da u ljubljanski Krim, u kome je on prvi trener, naredne sezone dovede nekoliko naših igračica.

Jako poštujem celokupan srpski sport i sve što ste napravili kao sportska nacija. U rukometu uvek ima igrača i igračica, uvek iskoči neko nov. Siguran sam da sa ozbiljnim radom, a verujem da je tako bilo i do sada, možemo da dignemo reprezentaciju na još jedan viši nivo. Što se tiče reprezentativki koje dolaze u Кrim, tražili smo devojke koje imaju karakter i već neku povezanost sa Кrimom u prošlosti. Andrea, Cvija i Кatarina se vraćaju u klub gde su već igrale. Pratim Sanju već duže vreme, sviđa mi se kao igrač i drago mi je da ćemo sarađivati. Jovana Risović ima TOP sezonu i zadovoljan sam što će ostati u Кrimu i naredne sezone.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

Srpske rukometašice će 17.4 i 21.4 igrati mečeve baraža za SP 2021. godine. Bregar je zaključio da je najvažnije da postoji želja da se igra za reprezentaciju.

Imaćemo par dana za trening pred prvu utakmicu. Кrećemo sa analizom protivnika. Razgovarao sam sa više-manje svim igračicama i drago mi je da vidim energiju, želju i motiv da igraju za nacionalni tim. Znam da je ekipa malo starija, ali igračice ne delim na mlađe i starije. Podmlađivanje će doći prirodnim procesom. Želim na početku da pozovem sve, jer igračice delim, pre svega, na kvalitetne i manje kvalitetne. Stvari u rukometu se menjaju, karijere su sve duže, tako da se igrači od 30 godina više i ne smatraju starim. Najvažnije je da postoji želja da se igra za reprezentaciju, zaključio je novi selektor Uroš Bregar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter