0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

JOVANOVIĆ PRED GOSTOVANJE U PODGORICI: ‘Bilo kakav pad koncentracije može puno da nas košta’

Objavljeno: 03.04.21 u 15:30

U nedelju 4. aprila od 12 časova Mega Soccerbet će u okviru 24. kola ABA lige gostovati Budućnosti VOLI.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića će u Podgorici igrati protiv jednog od favorita za osvajanje ABA lige koji su jedan od tri poraza ove sezone u regionalnom takmičenju doživeli upravo protiv Mege.

Trener Mege je pred duel protiv Budućnosti istakao da njegova ekipa mora da bude koncentrisana svih 40 minuta:

Radi se jako dobrom timu koji igra veoma dobro. Dejan Milojević radi odličan posao, u ABA ligi su u kontinuitetu vezali jako dobre utakmice. Protiv Zvezde u Podgorici su pokazali da su dobroj formi, u Evrokupu su stigli do četvrtifinala gde su napravili brejk protiv Monaka i bili vrlo blizu prolaska u polufinale. Oni će sad svu svoju energiju i koncentraciju prebaciti na ABA ligu da ostvare što bolji rezultat, u užem krugu su kandidata za osvajanje lige i sigurno je da možemo da očekujemo jednog jako motivisanog protivnika. Tim im je sastavljen od odličnih domaćih igrača i iskusnih stranaca uz izbalansiranu spoljašnju i unutrašnju liniju. Imaju jako dobre igrače na poziciji jedan gde su Kobs i Ivanović, dok su unutra  Nikolić, Rid, Apić, Mitrović. Imaju jako dugačku klupu koja im pruža raznolikost u napadu i koja drži intenzitet utakmice, jako je teško igrati protiv njih s obzirom da imaju veliki broj igrača koji mogu da rotiraju. Moramo da budemo koncentrisani 40 minuta, bilo kakav pad u fokusu i koncentraciji može puno da nas košta na kraju – izjavio je Jovanović.

Posle 23 odigrana kola ABA lige, Mega Soccerbet ima skor 14-9 dok je Budućnost zabeležila 17 pobeda i tri poraza. Ove dve ekipe su se do sada sastale 17 puta u ABA ligi uz skor 12-5 za Budućnost. U poslednjem susretu ove dve ekipe u okviru 11. kola ove sezone, Mega je slavila u Hali sportova ‘Ranko Žeravica’ sa 78:72.

Centar Mege Filip Petrušev je pred meč u Podgorici izjavio da je potrebno da njegova ekipa odigra jako i čvrsto protiv Budućnosti:

– Očekuje nas meč protiv jako kvalitetne ekipe koja se nalazi u vrhu ABA lige i ovo će biti pravi ispit za nas. Sigurno je da će biti dodatno motivisani pošto smo ih u prvom delu sezone pobedili. Na nama je da odigramo jako i čvrsto i imaćemo dodatni motiv da pokažemo da možemo igramo protiv najboljih ekipa, s obzirom da smo vezali tri poraza, što nije naša karakteristika ove sezone – izjavio je Petrušev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter