1
Domaći fudbal

FOTO: FK VOZDOVAC

BOJAN KOVAČEVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Čast je predstavljati svoju zemlju! Nadam se da će derbi protiv TSC-a opravdati očekivanja’

Objavljeno: 01.04.21 u 16:58

Fudbaleri Proletera u petak od 17 sati gostuju ekipi TSC-a.

Nakon reprezentativne pauze, Novosađani će snage odmeriti sa ekipom iz Bačke Topole, a pred taj duel za naš portal je govorio prvotimac Proletera, Bojan Kovačević.

Idete na megdan TSC-u, u svojevrsnoj borbi za Ligu Evrope. Kakva su očekivanja i da li ćeš biti u timu?

Tačno, očekujem jednu čvrstu utakmicu, s obzirom da borba za Evropu jos nije završena, u pravo vreme nam je došla reprezentativna pauza. Trenirali smo naporno i podigli naš nivo igre, analizirali smo ekipu TSC-a i pripremili dobro utakmicu, nadam se da će mali vojvođanski derbi opravdati očekivanja… Osećam se dobro, nadam se da ću se naći na terenu od prvog minuta, ali konačna odluka je na šefu stručnog štaba Branku Žigiću.

Ubedljiv poraz u Novom Pazaru, koji je glavni razlog za to?

Nema glavnog razloga, jednostavno ušli smo loše u utakmicu, primili smo rani gol i to nas je poremetilo u planovima. Posle toga smo pokušali da dođemo do naše igre, ali teren i vrlo čvrst protivnik nam to nije dozvoljavao, nismo uspeli da iskoristimo neke naše šanse i rezultat je otišao u visokih 5:0.

Nastupao si u Kazakstanu, koliko ti je to pomoglo u tvom igračkom razvoju?

Sigurno jedno lepo iskustvo za mene. Prvi inostrani angažman, prošle godine u martu sam potpisao ugovor sa fudbalskim klubom Kaspi Aktau, koji predvodi Srđan Blagojević, sa kim sam imao sjajnu saradnju i u Inđiji. Fudbalski klub Proleter mi je izašao u susret i ustupio Kaspiju na šestomesećnu pozajmicu i ubrzo po mom dolasku tamo prvenstvo se prekinulo zbog situacije sa korona virusom, i posle isteka pozajmice sam se vratio u Proleter.

Pozvan si bio u B selekciju Srbije. Kakvo je to bilo iskustvo za tebe?

U toj utakmici sam bio na terenu od prvog minuta, u to vreme sam nastupao za fudbalski klub Voždovac i stigao je poziv, igrali smo protiv reprezentacije Francuske. Velika čast je predstavljati svoju zemlju, i sjajan osećaj nositi dres nacionalnog tima, sigurno da mi je to pomoglo u nastavku moje karijere.

0
0

1 Komentara

  1. Evropa za klub koji nema uslove ni za 3 ligu trenira po okolnim igralištima nije rejalno. Rejalno ove godine borba za opstanak i da ovaj S. DIREKTOR UNOVČI KOJEG IGRAČA I PAPA PROLETER.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter