0
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

STEVAN JOVETIĆ: ‘U ovoj grupi je sve moguće! Previše smo respektovali i precenili rivala’

Objavljeno: 31.03.21 u 16:13

Prvi poraz reprezentacije Crne Gore u okviru kvalifikacija za odlazak na SP.

Nakon dve pobede u prva dva kola, Crna Gora je na svom terenu poražena od Norveške. Gosti su slavili minimalnim rezultatom 0:1. Jedini pogodak na meču viđen je u 35. minutu.

Norveška je bila bolja u prvom delu igre, ali je domaćin u nastavku bio na znatno višem nivou. Nakon utakmice, za medije je govorio napadač Monaka Stevan Jovetić.

-Previše smo respektovali i precenili rivala u prvom poluvremenu! Nije bilo lako u drugom delu, nikada nije lako kada se juri rezultat, ali počeli smo dobro, promenili smo sistem i to je funkcionisalo. Imali smo tri, četiri veoma dobre prilike, ali ih na žalost nismo iskoristili. U prošlosti se događalo da u ovakvim utakmicama izgubimo kontrolu, da vuče svako za sebe, pa da primimo više golova. Sada smo zadržali sistem do kraja, mogli smo makar do izjednačenja. Ja sam ponosan na ekipu, na saigrače – rekao je iskusni napadač.

PROČITAJTE JOŠ: MIJATOVIĆ ISKREN: ‘Biće teško Joviću, ali bićemo optimistični!’

-Naučili smo da nema potrebe da čekamo pola sata ili čitavo prvo poluvreme da bismo počeli da igramo. Norvežani su dobra selekcije, nema govora o tome, ali može sa njima da se igra i to se videlo u nastavku meča. Takođe, mi smo imali manje opcija, nedostaju nam Vešović, Vukčević, Mugoša, Bakić, a to su igrači koji su standardni i mogu da promene tok utakmice – istakao je Jovetić.

U septembru reprezentaciju Crne Gore očekuju gostovanja u Turskoj i Holandiji. 

-Naš entuzijazam nije splasnuo, zašto bi? Imamo šest bodova, niko nije pošao na veliko takmičenje posle tri utakmice. U igri je više od dvadeset bodova, a ovo je grupa u kojoj je sve moguće, pa i da Turska, koja je dobila dva velika meča, igra nerešeno sa Letonijom. Moramo da budemo psihički stabilni, da verujemo u sebe. Događalo se da kvalifikacije otvorimo sa serijom utakmica bez poraza, pa da se spotaknemo u završnici. Neka sada bude drugačije – zaključio je Stevan Jovetić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter