0
Fudbal

FOTO: Twitter

NOVA PROVOKACIJA TZV. KOSOVA! ‘Ugostili bismo Srbiju u Prištini’

Objavljeno: 31.03.21 u 23:50

Predsednik Fudbalskog saveza tzv. Kosova Agim Ademi provocira Srbiju skoro svakom svojom izjavom.

Ademi je, pred meč sa Španijom, za italijanske medije rekao da bi selekcija saveza na čijem je čelu ‘rado ugostila fudbalsku reprezentaciju Srbije u Prištini’.

Mogu da garantujem da bi organizacija takve utakmice u Prištini bila u skladu sa najvišim standardima. Ne znam šta bih mogao da kažem, politički aspekt je uvek prisutan na Balkanu. To smo i videli u duelu Srbije i Albanije – rekao je Ademi, koji je zaboravio da je ova utakmica nemoguća jer FIFA i UEFA tradicionalno razdvajaju Srbiju i takozvano Kosovo na svakom žrebu kvalifikacija za velika takmičenja.

Fudbalski savez tzv. Kosova je član UEFA i FIFA iako statut ovih organizacija predviđa da samo punopravne članice UN mogu da dobiju članstvo.

– Uvek se trudim da ne mešam sport sa politikom, ali ne mogu da dozvolim nikome da nas potceni. To me boli, ne samo mene, već celu naciju. Kosovo je zemlja koju priznaje većina demokratskih zemalja u svetu i kao takvu UEFA i FIFA – rekao je Ademi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter