0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

IVANIĆEV ‘DABL DABL’: Vezista Crvene zvezde beleži izvanredne partije

Objavljeno: 31.03.21 u 16:30

Fudbaler Crvene zvezde, Mirko Ivanić je prvi od svih izabranika Dejana Stankovića stigao do ‘dabl-dabl’ učinka postigavši 15 golova i zabeleživši 10 asistencija u svim takmičenjima u tekućoj sezoni.

Ofanzivni vezni fudbaler igra odličnu sezonu u crveno-belom dresu. U Superligi Srbije deli prvo mesto u ekipi sa Aleksandrom Kataijem sa 11 postignutih golova, a takođe je zabeležio i šest asistencija na 24 utakmice.

Pored blistavih trenutaka u nacionalnom prvenstvu, odlične partije je pružio i u Evropi. U kvalifikacijama za Ligu šampiona na tri utakmice postigao je isto toliko golova, a u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige Evrope na svoj konto upisao je tri asistencije. Kada je u pitanju Kup Srbije, Ivanić je jednom pogodio mrežu uz jedno proigravanje igrača.

Najbliži da ostvare dvocifreni učinak kada su u pitanju golovi i asistencije u redovima crveno-belih su Aleksandar Katai i El Fardu Ben. Oba fudbalera su u svim takmičenjima postigla po 14 pogodaka, ali napadač sa Komora ima asistenciju više.

STATISTIKA MIRKA IVANIĆA:

UTAKMICE: 37 ukupno (24 – Superliga, 7 – Liga Evrope, 3- Liga šampiona, 3 – Kup)

GOLOVI: 15 golova (11 – Superliga, 3 – Liga šampiona, 1 – Kup)

ASISTENCIJA: 10 asistencija ( 6 – Superliga, 3 – Liga Evrope, 1 – Kup)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter