0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Krka/Drago Perko/kosarka.si

‘KOŠARKAŠI BI NAJRADIJE SAMO IGRALI’: Sportisti u Sloveniji digli glas zbog najnovijih korona pravila!

Objavljeno: 30.03.21 u 11:33

Nove epidemjske mere u Sloveniji stopirala su domaći i regionalni sport sve do 12. aprila.

Zbog svega što se dešava su savezi besni, jer se sezona polako primiče kraju i ističu da neće biti vremena da se svi zaostali mečevi odigraju, što će ih dovesti u problem sa međunarodnih telima.

Zbog novih mera može doći do odlaganje čak četiri utakmice ABA lige u naredne dve nedelje, pa se pre svega oglasio hrvatski igrač, Rok Stipčević, upirući prstima ka odluci tamošnje Vlade.

– Slovenijo, molim vas da prekinete sa ovim! Pustite profesionalne sportiste da rade svoj posao, naravno, sa svim pravilima i restrikcijama u dvorani koja se poštuju širom sveta, napisao je Stipčević.

I sama Krka iz Novog Mesta je reagovala na ovaj njegov tvit, objavivši da ovaj klub ne interesuju više sama ograničenja, koliko bi voleli da se sport nastavi uprkos teškim vremenima.

– Naši košarkaši bi najradije samo igrali, napisali su na Tviter profilu Krke.

Talas reakcije nastavio je Košarkaški savez Slovenije, koji se udružio se sa hokejašima, odbojkašima, fudbalerima i rukometašima, dostavljajući otvoreno pismo Vladi Slovenije od koje se traži da se navedena ograničenja uklone. Kažu da ne vide razlog da se sa dobrom praksom nastavi, ističući da od toga žive brojne porodice, koje bi možda ostale bez novca, ako bi došlo do novog prekida nadmetanja.

Sada samo ostaje da se vidi kakav će biti odgovor predsednika Vlade, Janeza Janše, kao i ministarke za obrazovanje i sport ove zemlje, Simone Kustec. Pored njih, pismo je upućeno i Olimpijskom komitetu Slovenije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter