1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter

PARTIZAN U EVROLIGI ZA DVE DO TRI GODINE: Novi trener još nije ni blizu!

Objavljeno: 29.03.21 u 20:54

Crno-beli će morati puno da rade.

Zoran Savić je pre dve nedelje postao novi sportski direktor Partizana. On je u emisiji Oko na RTS-u pričao o planovima za budućnost. Prvo je poručio da priče o novom treneru još nije bilo.

Nismo razgovarali apsolutno ni sa kim. Imali smo 15 dana, više sam proveo u upoznavanju sa ljudima i omladinskim kadrom. Gledao sam ko od igrača može da nam posluži za budućnost, nismo stigli da pričamo s potencijalnim novim trenerima. Gledamo rešenje za budućnost, počeo je Savić.

Na pitanje da li će igrači kao što je Filip Petrušev u budućnosti birati Partizan, Savić je istakao da klub mora da ubedi najbolje domaće igrače da dođu.

Mega je napravila dobru stvar. Ali, nekom je dres Partizana težak 100 grama, kao što su Divac, Paspalj, Danilović, Đorđević, Bogdanović, a nekom je težak 10 kilograma. U Partizanu mora da se zasluži da se igra. Mora mnogo da se radi i dokazuje da bi nosio taj dres. Moramo da vratimo tu kulturu koja je bila prisutna u klubu dugi niz godina. Moramo da ubedimo najbolje srpske igrače da dođu i igraju za Partizan. Zato što imamo dobru strukturu, igramo evropsko takmičenje. Sada igramo Evrokup, ali u budućnosti moramo da gledamo da ulazimo Evroligu, nastavio je je Savić.

Novinari su ga upitali da li to obećava Evroligu za dve-tri godine, ali on je bio staložen. Naveo je da klub mora biti ambiciozan, kao i da on sam ne beži od odgovornosti.

Ne obećavam ništa, ali moramo tako da se ponašamo. Ako ne sanjamo veliko, nikad se neće desiti. Ako mislimo da nam je glavna stvar bude da budemo među četiri u ABA ligi, onda ne moramo da budemo ovde. Moramo da budemo ambiciozni i probamo da napravimo nešto već u prvoj godini, što da ne? Ne bežim od odgovornosti. Ako nosiš dres Partizana ili Crvene zvezde, sigurno niko neće da bude zadovoljan ako na kraju budeš šesti, zaključio je nekadašnji sportski direktor Barselone.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter