0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Budućnst VOLI

MARINOVIĆ PRED UTAKMICU SEZONE: ‘Dobro poznajemo FMP, imamo veliko poštovanje!’

Objavljeno: 29.03.21 u 16:20

U odloženoj utakmici 18. kola ABA lige u dvorani kraj Morave po drugi put u sezoni koplja će ukrstiti Borac i FMP (utorak, 16 časova).

Biće to meč od ogromnog značaja za Borac. Naime, iako je vezao dva poraza, tim iz grada na Moravi i dalje ima veoma dobre šanse da izbegne poziciju broj 13, a time i baraž sa drugoplasiranom ekiom iz Druge ABA lige oko članstva u elitnom jadranskom takmičenju.

Pozitivna stvar po Čačane jeste činjenica da će u narednom periodu većinu mečeva, čak tri od ukupno četiri, odigrati na parketu dvorane kraj Morave. A kako motiva, borbenosti i želje za pobedom Čačanima nikad nije manjkalo, ostaje čvrsta vera da će Borac uspeti da ostvari svoj glavni ovosezonski cilj – opstanak u ABA ligi.

Očekujući duel sa FMP-om, strateg Borca Marko Marinović veruje u bolju igru svojih izabranika nego u prethodna dva meča.

– Nadam se da će igrači odreagovati kako treba nakon poraza od Igokee i Zadra, pa da ćemo negativan niz prekinuti novom pobedom, kaže trener Čačana.

Što se tiče narednog protivnika…

– FMP je dobra ekipa, predvođena jednim od najboljih plejmejkera lige Filipom Čovićem, kao i Nemanjom Nenadićem, još jednim odličnim košarkašem. Zajedno čine spoj mladosti i iskustva. Naravno, tu nije kraj, jer FMP ima dosta dobrih igrača u rotaciji. U svom rosteru ima neke od najtalentovanijih mladih košarkaša u Srbiji. Sve u svemu, imamo veliko poštovanje prema protivniku, izjavio je trener Borca.

Šef struke Borca smatra da će biti dobar meč u subotu popodne.

– Očekujem da će biti dobra utakmica. Šteta što nema publike, ponovo moram da naglasim, jer mislim da bi ovo bio derbi donjeg dela tabele. FMP dobro poznajemo, igrali smo i u pripremnom periodu, kao i na početku lige. Doduše, oni su malo menjali tim, kao i trenere, ali verujem da nema puno nepoznanica, zaključio je Marko Marinović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter