1
Fudbal

FOTO: FSS

ILIEV: ‘Fudbaleri misle da su bogomdani, kad vide Piksija spuste se na zemlju’

Objavljeno: 29.03.21 u 09:45

Ivica Iliev, neformalni sportski direktor Partizana, uporedio je Dragana Stojkovića Piksija sa Lotarom Mateusom, nemačkim stručnjakom i nekadašnjim trenerom Partizana. 

Reprezentacija Srbije je u oba meča imala zaostatak i u oba meča je uspela da izvuče pozitivan rezultat, i protiv Irske 3:2 i protiv Portugala 2:2.

“Primetno je da je stigla neka nova energija, ne znam tačno sve razloge, ali nemam dilemu da je jedan od najznačajnijih, ako ne i najznačajniji razlog za to – Piksi. On je najveći srpski igrač svih vremena, šampion, pobednik i to se sve na pravi način prenosi na igrače. Mislim da je posle prve dve utakmice, posebno nakon ove protiv Portugalije, jasno da Srbija ima vrhunskog dirigenta čiji orkestar može vrlo dobro da svira pod njegovom palicom“ – kazao je Iliev za Večernje Novosti.

On je i istakao da se igrači drugačije ponašaju pred Piksijem nego što su to radili pred Ljubišom Tumbakovićem ili Mladenom Krstajićem.

“U stavu igrača, u njihovoj igri se vidi da ga svi igrači poštuju. Fudbaleri generalno misle da su bogomdani, ali kada se veličina kakva je Piksi pojavi u svlačionici, onda je i normalno da se oni spuste na zemlju. Sve su to veliki igrači i to nije ništa što je sporno, samo je potpuno drugačije kada u svlačionici imaju čoveka koga poštuju svi u svetu fudbala.“

Slično je bilo u Partizanu, još dok je Iliev bio igrač, a na klupi je sedeo Lotar Mateus.

“E, upravo je to taj šampionski nerv koji sam pominjao. Sećam se našeg gostovanja Realu iz Madrida kada smo poraženi 1:0 i znam da smo mi igrači bili zadovoljni što nismo izgubili ubedljivo, a Mateus nas je gledao u čudu i objašnjavao da nikad ne možeš biti zadovoljan ako ne pobediš, bez obzira na snagu protivnika. To se vidi i iz Piksijeve izjave posle utakmice, po tome što je rekao umnogome me podsetio na slavnog Nemca.“

Ono što navijače Srbije brine, je da posle ove dve odlične utakmice ne dođe do opuštanja protiv Azerbejdžana.

“Mislim da ne postoji šansa da se tako nešto dogodi, neće im selektor to dozvoliti, siguran sam. Da na Svetsko prvenstvo idu dve prvoplasirane selekcije možda bi tako nešto i moglo da se dogodi. Ovako sam ubeđen da nećemo prosipati bodove u takozvanim malim utakmicama. Verujem da ćemo otići u Katar, iskreno verujem“ – uverava Iliev.

0
0

1 Komentara

  1. Kad bi Piksi uspio da pronadje jos dva Tadica gdje bi nam mjesto bilo!tacno nam fali jos jedan player u igri a jedan u rezervi ako se ko umori.Nadam se da Piksi nece odustati od igre sa dva spica.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter