0
Boks

FOTO: BSS

EKSPLOZIJA SIMIĆA: Camović ponovo sjajan! (FOTO)

Objavljeno: 29.03.21 u 13:05

Duelom između BK Sombor i BK Rokica iz Loznice nastavljena je Superliga Srbije 2020/21. u olimpijskom boksu. Oba kluba ambiciozno su ušla u Ligu, koja se organizuje pod pokroviteljstvom MTS i države Srbije.

Na startu Superlige BSS zabeležili su pobede, dok je njihov međusobni okršaj u “gradu zelenila” na kraju pripao domaćinu 14:8 za veliko slavlje kluba kojeg ambiciozno predvodi trener Stojan Knežević.

Gosti iz Loznice pružili su sjajan otpor iako u svojim redovima imaju najmlađi tim u čitavom regionu, kada su seniorska takmičenja u pitanju. Godine sa sobom nose iskustvo i samopouzdanje, dok je mladost bogata i nepoznanicom u kojem trenutku će lansirati eksploziju energije kojom će srušiti svaku prepreku. Boks iako uvek rezultatski nepredvidiv, ne servira tako često partiju u kojoj mladost ruši višegodišnju praksu, ali upravo taj momenat mogli smo da vidimo u duelu Sombora i Rokice. Mlada nada lozničkog i srpskog boksa, 17-godišnji Rastko Simić erupcijom energije, talenta, snage izdominirao je u susretu sa iskusnim borcem, naturalizovanim Kubancem Bisetom, koji dugo godina nastupa u seniorskoj konkurenciji. Mladi tim Rokice koji predvodi poznati trenerski tandem Dragan Vasiljević Durunga i Nenad Vasiljević sastavljen isključivo od boksera iz Loznice i okoline već sad nam je iznedrio borca koji ima talenat i “žicu” da postane veliko ime naše i svetske boks scene.

FOTO: BSS

Meč koji je direktno prenošen na Arena fight u čuvenoj hali Mostonga posmatrao je i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, koji je posebno bio zadovoljan pobedama domaćih boraca Ametovića i Moje.

U Beogradu smo gledali sudar crnobelih i Krstaša. Hala u Humskoj prštala je od udaraca glavnih aktera oba tima i sjajnih borbi u kome je za branilac titule Radnički Beograd stigao do pobede nad domaćinom BK Partizan rezultatom 14:8. Nijanse su odlučivale pobednika ovog susreta u kome se borci ni jednog trenutka nisu štedeli za trijumf svoje ekipe, sa jedne strane predvođeni našim bivšim šampionom u profi vodama u superteškoj kategoriji Manetom Marčetom, sa druge živom legendom Krstaša Milivojem Bašićem. Meč u Humskoj pratila su i dva kubanska trenera koji su prošle nedelje stigli u Srbiju gde će ove godine raditi sa našim klubovima i držati trenerske seminare.

FOTO: BSS

TV Arena Fight prenosila je duele sa četiri kamere i ljubitelji boksa u celom regionu zaista su uživali u plemenitoj veštini. Sa TV Arene najavljuju i spektakularne prenose Regionalne lige u boksu koja uskoro treba da doživi premijeru.

Mečevi su održani uz poštovanje svih epidemioloških mera koje propisuje Vlada Republike Srbije.

BK SomborBK Rokica Loznica 14:8 ( juniori: do 60 kg Boris DovedanSead Ikanović 0:2, do 75 kg Meka Ajdinović (Sombor) 2:0 bez rivala i borbe, seniori: do 54 kg Omer AmetovićMile Jovanović 2:0, do 57 kg Rade JoksimovićDarko Đukanović 0:2, do 60 kg Sejdi NazifIndir Vračić 2:0, do 64 kg Moja JoangelEdin Suljić 2:0, do 69 kg Antonio BisetRastko Simić 0:2, do 75 kg Vladimir GubašAleksandar Šerifović 0:2, do 81 kg Miloš JankovićStefan Lekić 2:0, do 91 kg Mađi Jababu (Sombor) 2:0 bez rivala i borbe, +91 kg Vladan Babić (Sombor) 2:0 bez rivala i borbe)

FOTO: BSS

BK PartizanBK Radnički Beograd 8:14 ( juniori: do 54 kg Vladimir BerišaĐorđe Mijatov 2:0, do 70 kg Vukašin MarkovićMarko Pižurica 0:2, seniori: do 54 kg Milivoj Čurović (Radnički BG) bez rivala i borbe 0:2, do 57 kg Miroslav IvanovićDušan Janjić 0:2, do 60 kg Ilija ČolićVeljko Gligorić 0:2, do 64 kg Sava MitićStefan Camović 0:2, do 69 kg Aleksandar RajičićMatija Tijanić 0:2, do 75 kg Dušan RadovićAlmir Memić 0:2, do 81 kg Aleksa MarkovićNikola Jovanović bez borbe 2:0, do 91 kg Milosav SavićDušan Klincov bez borbe 2:0, +91 kg Miloš VeletićAlen Mašović 2:0).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter