0
Fudbal

KVALIFIKACIJE ZA SP: Dzjuba za ubedljiv trijumf Rusije protiv Slovenije, Crna Gora bez problema protiv Gibraltara

Objavljeno: 27.03.21 u 17:37

Sjajnom utakmicom u Sočiju Rusija i Slovenija su otvorili 2. kolo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a domaća ekipa upisala je pobedu rezultatom 2:1 (2:1).

Teže nego što se očekivalo, Rusi su izašli na kraj sa motivisanim gostima, koji su stigli oskoljeni trijumfom u prvoj rundi protiv Hrvatske. Domaća ekipa je ekspresno povela i to s dva gola Artjoma Dzjube, u 26. i 35. minutu. Sjajni napadač je nakon povratka u nacionalni tim, još jednom pokazao klasu.

Nadu gostima je dao Josip Iličić, koji samo pet minuta nakon drugog gola mrežu Rusije zatresao sa 25 metara. Nakon primljenog gola, ‘zbornaja’ se povukla i odradila posao.

Crna Gora je upisala drugu pobedu u ovim kvalifikacijama i zasela je na prvo mesto grupe G sa maksimalnim učinkom. Nakon trijumfa u Letoniji u prvom, u drugom je palo Gibraltar – 4:1 (2:1).

Bećiraj je doneo prednosto ‘sokolovima’ u 26. minutu, ali su gosti izjednačili golom s penala svega četiri minuta kasnije. Ipak, reprezentativci Crne Gore nisu dozvolili iznenađenje. Pogađali su redom Simić, na asistenciju Kosovića, Tomašević i kapiten Stevan Jovetić, koji je trećim golom u kvalifikacijama overio ubedljiv trijumf svoje selekcije.

GRUPA H

Rusija – Slovenije 2:1 (2:1)

(Dzjuba 25 i 34 – Iličić 42)

18.00 Hrvatska – Kipar

20.45 Slovačka – Malta

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

GRUPA G

Crna Gora – Gibraltar 4:1 (2:1)

(Bećiraj 26, Simić 43, Tomašević 53, Jovetić 80 – Stajč 30p)

18.00 Holandija – Letonija

18.00 Norveška – Turska

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter