3
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

ILIEV O TRANSFERIMA I FINANSIJAMA: ‘Smeju mi se, a ja sam doneo Partizanu 61 milion evra’

Objavljeno: 25.03.21 u 10:57

Ivica Iliev, nezvanični sportski direktor Partizana, pričao je o tome kako mu se svi smeju a on je napravio velike poslove u Partizanu i doneo klubu ozbiljne količine novca.

Više puta je stavio do znanja da se on dokazao u upravi crno-belih i ispričao za Infromer:

“Znam da i dan-danas ima onih koji mi se smeju, ali rekao bih da su ili zlonamerni ili neupućeni. Razumem da je na početku bilo onih koji su sumnjali u moj rad, međutim, ako vas neko godinama demantuje i u više navrata pokaže da ume da radi, a vi mu se i dalje smejete, onda je problem u vama. Ja ću svakako nastaviti da radim svoj posao najbolje što umem, iako nemam zvaničnu funkciju. Kad sam odlazio sa mesta sportskog direktora, rečeno je da sam tu do izbora novog. A pošto taj novi još nije došao…“ – kazao je Iliev.

Od tih 61.000.000 evra polovina otpada na samo petoricu igrača. Primera radi, Strahinja Pavlović je prodat Monaku za 10.000.000 evra, Filip Stevanović Mančester Sitiju za 6.500.000, Nikola Milenković se otisnuo u Fjorentinu za 5.100.000, Umar Sadik potpisao za Almeriju za 5.000.000, dok je Brazilac Leonardo završio u saudijskom Al Ahliju za 4.000.000 evra.

“Na transfer Sadika sam posebno ponosan, ispostaviće se da je to najunosnija prodaja nekog stranca sa srpskog tržišta (kad se uračunaju bonusi, op. au). Takođe sam ponosan i na transfere Strahinje Pavlovića u Monako i Filipa Stevanovića u Mančester Siti. Pokazali smo da je i iz Srbije moguće prodavati fudbalere za veliki novac. Verujem da ćemo tako i u budućnosti nastaviti“ – naveo je Iliev.

On je naveo da Partizan trenutno nije finansijski ugrožen, iako ima izazova zbog pandemije korona virusa.

“Nisam navikao da o meni neko govori lepo, čak i kad se dešavaju lepe stvari. Znam kako sam radio i šta sam doneo klubu. Ta suma od 60.970.000 evra nije iznenađenje. Da se razumemo, nisam radio sam, sve je bilo u dogovoru sa predsednikom i generalnim sekretarom. Posledica je da je Partizan danas finansijski stabilan i da dug kluba nije uvećan, uprkos problemima koje je izazvala pandemija.“ – zaključio je Iliev.

0
0

3 Komentara

  1. Ljudi, Ilijev je sportski direktor (nezvanično) i od kada je na toj funkciji skoro svi stranci su pogodak. E, sad što klub vode ljudi koji su tu sa zadatkom nije kriv Ilijev nego… On vodi sportski sektor i mislim da u tom delu rukovodstva nije problem, već u onom drugom delu.

    0
    0
    Odgovori
    • Super sad je Partizan onda u plusu 30mil evra ovog Ilijeva treba onda postaviti za precednika Partizana ako tako zna zaraditi….

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter