0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

STRAHINJA ERAKOVIĆ: ‘Nedostaju mi utakmice i treninzi’

Objavljeno: 24.03.21 u 15:50

Mladi štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković uspešno se oporavlja od povrede metatarzalne kosti, koju je zadobio na utakmici 21. kola Superlige Srbije protiv Radničkog iz Niša.  

Odličnim partijama Eraković je započeo novu sezonu, međutim povreda ga je sprečila da nastavi sa sjajnim igrama i odvojila ga sa terena na duži vremenski period. Na početku prolećnog dela sezone crveno-beli su gostovali Radničkom iz Niša i ostvarili pobedu, nažalost u finišu utakmice Eraković je doživeo tešku povredu metatarzalne kosti. Posle dodatnih lekarskih pregleda utvrđeno je da je neophodna operacija, međutim loše vesti nisu obeshrabrile mladog igrača Zvezde.

– Trenutno se osećam dobro, oporavak ide u pravom smeru, kako je i planirano. Redovno idem na terapije, još uvek ne smem maksimalno da se oslonim na nogu, ali opet to je normalno kada je u pitanju ovakav tip povrede. Najviše mi nedostaju utakmice, kao i treninzi, ali nadam se da ću izaći još jači iz ovoga i nastaviti da pružam partije na vrhunskom nivou – rekao je Eraković.

Defanzivni fudbaler crveno-belih je istakao da veruje u svoje saigrače i da u narednim utakmicama očekuje nastavak pobedonosnog niza, koji mu je samo motiv više da se što pre pridruži ekipi.

-Tim zaista igra fantastično. Imamo niz od 16 utakmica bez poraza u prvenstvu, to sve govori. Nadam se da ćemo opravdati ulogu favorita u kup utakmici. Postavili smo cilj na početku sezone da osvojimo duplu krunu, nadam se da će tako i biti. Uskoro se bliži i derbi, a Crvena zvezda uvek ide na pobedu bez obzira ko je protivnik. Smatram da smo kvalitetnija ekipa i naravno da očekujem trijumf – istakao je Eraković.

Mladi reprezentativac Srbije napominje da je teško reći u ovom trenutku kada će se vratiti na teren, ali da taj momenat iščekuje sa nestrpljenjem.

– Operacija je odlično prošla, sad ide ovaj teži deo kod fudbalera, jer treba da prođe određeno vreme kada ću dobiti „zeleno svetlo“ da mogu da se vratim potpuno u trenažni proces. Ne znam još tačno vreme kada ću biti spreman za maksimalne fizičke napore, ali se nadam da ću se uskoro priključiti ekipi i pomoći saigračima u osvajanju duple krune – zaključio je Eraković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter