1
Fudbal

FOTO: FSS

POZNATI PORTAL OTPISAO SRBIJU! Statistika tvrdi da za ‘Orlove’ nema mesta na Svetskom prvenstvu!

Objavljeno: 24.03.21 u 18:50

Specijalizovani portal već je otpisao reprezentaciju Srbije u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru sledeće godine.

Portal ‘Gracenote live’, koji se bavi statistikom kroz kompletnu istoriju fudbala, smatra da ‘Orlovi’ nemaju šanse da izbore vizu na Mundijal u konkurenciji Portugala, Republike Irske, Azerbejdžana i Luksemburga.

Analitičari poznatog portala su obuhvatili šanse svih reprezentacija iz Evrope u trci za Katar, među kojima i ‘Orlove’ kojima ne daju baš nikakav procenat.

U prilog tome govori da su Portugalu, rivalu Srbije u kvalifikacionoj grupi, dali čak 82 odsto da će završiti kao prvi u grupi.

Na osnovu toga, samo tri selekcije dobile su jače predikcije – Francuska (84%), Španija (85%) i Belgija (88%).

Pored njih, najbliži Svetskom prvenstvu prema njihovom mišljenju su Nemačka (77%), Italija (75%), Holandija (74%), Engleska (74%), Danska (68%), dok se Hrvatskoj daje 57 odsto.

Zanimljivo, iz ‘Gracenote’-a ne veruju da Srbija može ni preko baraža do Mundijala, jer su prednost dobili Švajcarska sa 46 odsto, Austrija sa 44 i Vels sa 37.

Koliko ne veruju u uspeh izabranika Dragana Stojkovića Piksija govori da je našeg tima uopšte nema na listi, ali takođe ni respektabilne reprezentacije kao što su Poljska i Ukrajina.

Biće to sigurno dodatni motiv za fudbalere Srbije pred start kvalifikacija i meč sa Republikom Irskom na stadionu ‘Rajko Mitić’ od 20.45.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter