in ,

POBEDAPOBEDA

ŽIVOT PIŠE DRAME: Ćerka mu se rodila mrtva, ali je njegova upornost presudila!

FOTO: Youtube/Screenshot

Srbin je dao primer kako se treba boriti za svoje dete.

Nekadašnji svetski kik-boks šampion Nenad Pagonis, imao je vrlo težak period u svom životu. On je za televiziju K1 pričao o rođenju njegove ćerke i drame koja je nakon toga usledila.

Moja sada bivša žena i ja imali smo turbulentnu vezu. Ona je ostala trudna i kad je saznala htela je da abortira, pa joj ja nisam dao, posle sam ja hteo, a ona nije. Bio je to katastrofa period, međutim kad smo se pomirili to je sve leglo na svoje mesto. Imali smo predivnih momenata u životu dok smo čekali ćerku Tesu. Ja sam počeo da pravim kuću za nas, onu kakvu sam oduvek želeo, jer kao dete nisam imao ništa, počeo je Pagonis.

Potom se osvrnuo na sam dan porođaja i situaciju koja je iz dobre odjednom prerasla u veoma lošu. Tada  je počela i njegova borba sa anksioznošću.

– 18. januara ona odlazi da se porodi, imala je savršenu trudnoću, nikakve probleme. Moj drugar ju je porađao i zove me i kaže sav uznemiren “bilo je problema, ali ne brini, biće sve u redu”. Kad sam došao u bolnicu, rekli su mi da je beba morala na intenzivnu negu. Doktorka izlazi i kaže mi: “Gospodine, nemojte puno da očekujete, to dete je rođeno mrtvo i dobilo ocenu jedan. Ima ostećenje mozga”. Beba je ostala bez kiseonika kad se rodila i doktorka ju je kasnije spasila jer ju je stavila u proces hlađenja, nešto poput hibernacije, gde mozak odmara. Rekli su nam samo da se molimo bogu, da ništa drugo ne možemo. Tu počinje moja najveća borba sa anksioznošću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

U ovoj vrlo potresnoj ispovesti, Nenad opisuje kako je tekao njen oporavak. Jedan susret sa doktorkom, promenio je život cele porodice na bolje.

– Spasilo me je što sam u međuvremenu mnogo radio na sebi, nakon smrti oca. Kad sam Tesu prvi put video na intenzivnoj nezi, mene je to slomilo. Vidim bebu koja izgleda kao zdravo dete, ali je pogled odaje da nije dobro. Tu sam se odlučio da ću se boriti kako znam i umem za nju. Provodio sam dan i noć u bolnici, masirao joj stopala, jer sam čitao o tim akupunkturnim tačkama koje mogu da stimulišu mozak. Sedmi dan dolazimo u bolnicu, treba da je skidaju sa aparata i to je dan kad ti kažu jednu stvar. Ili će ti dete biti dobro ili ometeno u razvoju. Sećam se kako je doktorka prošla kroz hodnik i pokazala mi palac na gore, a meni je pala stena sa pleća. Uradili su skener i dodatne analize i videlo se da nema nikakvih oštećenja. Tesa sada ima pet godina i zdrava je i pametna devojčica, svira violinu, ima javne nastupe, trenira džudo i prelepo slika. Mislim da nas je čula dok je bila na lekovima i da smo joj pomogli da se izbori, zaključio je Pagonis.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

UŽASNE SCENE NA MMA TURNIRU: Muškarac pucao pored oktagona tokom borbe, publika vrištala – nastao pravi haos! (VIDEO)

PIKSI IZABRAO NOVOG KAPITENA: Nisam mogao da spavam koliko je odluka bila teška!