0
Košarka

FOTO. Twitter/Denver Nuggets

PRLJAVA KAMPANJA USMERENA PROTIV JOKIĆA: Američki analitičar ne želi da Srbin bude MVP!

Objavljeno: 23.03.21 u 19:30

Neće se Nikola ni malo potresti.

Čini se da od američkog analitičara svakodnevno slušamo neke glupe parametre po kojima Džoker ne treba da bude MVP. Nik Rajt smatra da ako bi Jokić uzeo MVP nagradu, to bi bio presedan iz nekoliko razloga.

Svi ovi košarkaši (Stef Kari, Džejms Harden, Rasel Vestbruk, Janis Adetokumbo dva puta) imaju zajedničko to što su njihovi timovi, osim Vestbrukovog, predvodili ligu u pobedama. Bili su najbolji igrači najboljih timova. Jedino Vestbrukov nije bio, ali je on predvodio ligu u poenima i beležio je tripl-dabl u proseku, počeo je Rajt.

Pre toga ga je njegov kolega podsetio da su prethodnih godina nagradu za najkorisnijeg igrača lige uzimali oni koji su imali najveći rejting efikasnosti. Ipak, ni to nije dovoljno Rajtu koji je nastavio sa nipodaštavanjem Jokićevog uspeha.

Hajde da kažemo da će Nagetsi pobediti više utakmica nego što su to uradili u dosadašnjem delu sezone… U poslednjih 25 godina imali smo samo jednog MVP koji je došao iz defanzivno loše ekipe. Loš odbrambeni igrač iz loše odbrambene ekipe – to je bio Stiv Neš. Svi će sada da kažu, a šta je sa Stefom Karijem? Ti timovi su bili u top pet defanzivno. Vestbruk kada je bio MVP, ekipa je bila u top 10 defanzivno, dodaje on.

Nikola Jokić igra sezonu karijere. Beleži u proseku 27,1 poen, 11,2 skoka i 8,6 asistencija uz šut iz igre 57%. Sada kada su Džoel Embid i Lebron Džejms povređeni, svi bruje kako je glavni kandidat za najkorisnijeg igrača lige upravo Somborac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter