0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

‘PREDUGO SAM ČEKAO NA GOL’: Marko Rakonjać nakon prvenca u dresu Čukaričkog

Objavljeno: 23.03.21 u 13:42

Marko Rakonjac, mladi napadač Čukaričkog, bio je čovek odluke protiv Mačve. U Šapcu je postigao gol za pobedu i tri boda (2:1), kojim se njegov tim dodatno učvrstio na četvrtom mestu na tabeli Super lige, na poziciji koja bi kako sada stvari stoje, trebalo da donese plasman u kvalifikacije za Ligu Konfederacija.

Crnogorski centarfor je dugo čekao na prvenac za prvi tim Čukaričkog, ali ovo nije bio i njegov prvi pogodak u seniorskom fudbalu. U prošloj sezoni je kao pozajmljen igrač, u dresu IMT-a rešetao mreže rivala, postigao je 14 golova na 16 utakmica i bio jedan od najzaslužnijih za ulazak ‘traktorista’ u Prvu ligu Srbije.

– Dugo sam čekao na gol u prvom timu Čukaričkog, predugo. Neverovatan osećaj je postići gol za klub koji mi je dao sve, pre svega mi je drago što sam se odužio ljudima koji su verovali u mene. Počevši od direktora, preko stručnog štaba i saigrača. Zbog toga sam posle gola i odmah potrčao ka našoj klupi, kazao je Rakonjac, koji je potom dodao:

– Iskreno, trener Đorđević je imao puno pravo da me ne stavi u tim, s obzirom da je bilo dosta mojih promašaja u prethodnom periodu. Ali, verovao je u mene, imao sam sasvim korektnu minutažu. Isplatilo se i to što sam sa pomoćnim trenerom Delibašićem vežbao realizaciju svakog četvrtka, a zahvalio bih se i treneru iz omladinaca Kaplanoviću, sa kojim sam često u kontaktu i koji mi je mnogo pomogao da zadržim smirenost posle svih promašaja.

FOTO: FK Čukarički

Akcija kod pobedničkog gola bila je specifična. U 62. minutu trener Brđana Đorđević izvršio je trostruku izmenu, a 13 minuta kasnije sva trojica igrača koja su sa klupe ušla na teren, učestvovala su kod akcije za pogodak. Kovač je presekao napad rivala na polovini terena, Tošić je centrirao, a Rakonjac bio egzekutor.

– Tako je ispalo, drago mi je da smo pomogli timu da dobije novu energiju. Ali, i pre našeg ulaska u igru, ekipa je dobro izgledala i napadala, stvarala šanse. Mojim ulaskom promenili smo i formaciju i zaigrali sa dva napadača, što je bio slučaj i u Bačkoj Palanci, gde smo takođe uspeli da preokrenemo rezultat. To je još jedan kvalitet naše ekipe, kazao je Rakonjac.

Mladi napadač Čukaričkog je već istakao da nije bilo pritiska u klubu, ali da je ‘sam sebi bio najveći protivnik’.

– Sam sam kriv što sam došao u takvu situaciju. Možda sam zbog pritiska koji sam sebi nabio i promašivao. Ali, svi su bili uz mene, govorili mi da će sve doći na svoje mesto i da će biti kako treba. Posle ovog pogotka biće mnogo lakše, biće još golova i pobeda. Posebno sam zadovoljan zbog toga što je moj pogodak u Šapcu doneo trijumf i vredna tri boda timu.

Čukarički je povećao razliku u odnosu na najbliže pratioce, konkretno pobegao je Spartaku na 11, a TSC-u, Radniku i Proleteru na 13 bodova viška, deset kola pre kraja šampionata.

– Imamo lepu prednost, a upravo nam Spartak dolazi u goste posle pauze. Naravno da ništa nije gotovo, ali smatram da je ključ našeg uspeha sjajna atmosfera u klubu, svi se međusobno podržavamo i zajedno idemo ka konačnom uspehu.

Rakonjac je istakao da se posle meča u Šapcu telefon ‘usijao’, da je stigao ogroman broj čestitki.

– Hvala svima, video sam da je ljudima koji su bili uz mene sve ovo vreme veoma drago zbog gola. Moraću Asmira Kajevića da vodim na ručak, video sam da je njemu bilo posebno drago, gotovo koliko i meni. Bio je uz mene od prvog dana, velika mi je podrška…

Rakonjac je ponovo dobio poziv u mladu reprezentaciju Crne Gore, sa kojom će učestvovati u kvalifikacijama za predstojeće EP. Prvi meč u grupi Crnogorci će odigrati protiv vršnjaka Bosne i Hercegovine.

– Igramo protiv dobrog rivala, selekcije za koju nastupa saigrač iz Čukaričkog, Milan Savić. Već sam stručnom štabu dao njegove karakteristike, nadam se da ćemo ga sačuvati i da ćemo pobedom krenuti u novi ciklus kvalifikacija. Imamo vrlo zahtevnu grupu, u kojoj su još Italija, Švedska, Republika Irska i Luksemburg.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter