5
Ostali sportovi

FOTO: RSS

RSS POTPUNO OTVORENO: ‘Da smo znali, smenili bi Obradovića!’

Objavljeno: 22.03.21 u 11:49

Nakon što je isplivao sav ‘prljav veš’, oglasila se i predsednica Rukometnog saveza Srbije – Milena Delić.

‘Veliko razočaranje. Verovala sam u devojke, bez obzira na čitavu situaciju, verovala sam da zajedništvom, energijom i dobrom atmosferom mogu da se izdignu iznad svega. Mislila sam da će se izboriti, da će motiv biti dovoljno veliki da pobede bar jednu utakmicu. Nažalost, to se nije desilo, šta su i koji razlozi ne znam.’ – počela je svoje izlaganje.

Prema njenim rečima, igračice nikako nisu krive.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

‘Ne, nikako! Trebalo bi svi da se zapitamo koliko smo krivi, da li je samo kriv selektor, Savez, igračice… Svako ima udela u tome i deo odgovornosti. Na osnovu njene izjave vidim da je najviše ljuta na mene jer je očekivala da ću ja smeniti selektora kad sam došla na čelo Saveza. Iskreno, vodila sam se logikom da nemamo vremena za promene, da se završi jedan olimpijski ciklus i da je, ipak, bilo nešto dobro na tom Svetskom prvenstvu na kom su obezbedile kvalifikacije. Očekivali smo da će se završiti ciklus na najbolji način. Promena na tri dana bi možda bila dobra, ali ne bi garantovala plasman. Žao mi je jer je ekipa iskusna, većina je zajedno već petnaestak godina i mislila sam da su mogle same da se izbore. Bez obzira na pogrešne taktike i loše pripreme, bilo je promašenih zicera i tehničkih grešaka, tu je sam igrač kriv.’ – rekla je i potom dodala da se na klupi ne bi našao Obradović da je znala za takav odnos.

‘Ne bih. Smenila bih ga sigurno bez razmišljanja. Svesno sam bila sa njima na pripremama, mislila sam da mogu da pomognem, da ga trgnem, ali nije bilo šanse. Nisam želela da više vređa igračice i da viče na njih, pa sam rešila da budem uz ekipu i dok sam bila tamo, istina, to nije radio.’

0
0

5 Komentara

  1. Tačno tako…
    Predsednik i Savez „nemaju pojma“ kakvo je stanje i šta se dešava u reprezentacija…
    Mene bi bilo sramota da nešto takvo izjavi.
    Koja je onda njihova svrha, da prime platu…

    0
    0
    Odgovori
  2. Svi su krivi ali treneri snose odgovornost. Oni vode utakmicu i smisljaju taktike. Oni trba da postave pravu postavu i igru u odnosu na protivnika. Mislim da su oba trenera losa sto se vidi i u Srpskoj Super ligi . Zasto ne dovedete trenera kao i muskoj ekipi. Coveka koji ima pozitivne energije i koji na taj autu kaze sta treba radeti a ne fa se oduzmu cim krene lose. Godinama traje ova agonija i treba devojkama odati priznanje sto trpe ovakve trenere. Promena treba biti korenita i treba podmladiti ekipu kad smo vec sve izgubili.to rade i druge ekipe

    0
    0
    Odgovori
  3. Srbija:
    Jovana RISOVIC (RK Krim Mercator), Katarina TOMASEVIC (Hungast Szombathelyi KKA)
    Katarina KRPEZ-SLEZAK (Rosztov-Don), Zeljka NIKOLIC (SCM Ramnicu Valcea)
    Dijana STEVIN (Celles sur Belle Handball Club), Jelena LAVKO (SCM Minaur Baia Mare), Marina DMITROVIC (LPS Braila)
    Tamara RADOJEVIC (EUbility Group-Békéscsabai ENKSE), Kristina LISCEVIC (SCM Ramnicu Valcea)
    Sladana POP-LAZIC (Brest Bretagne Handball), Dragana CVIJIC (CSm Bucuresti)
    Jelena TRIFUNOVICS (SCM Ramnicu Valcea), Jovana KOVACEVIC (CS Minaur Baia Mare), Jovana STOILJKOVIC (Chambray Tourine HB)
    Sanja RADOSAVLJEVIC (Váci NKSE), Dijana RADOJEVIC (CS Magura Cisnadie)
    Mnogo posla pred nama. Ni jedna igračica Srbije ne igra u domaćem prvenstvu. Finansiranje našeg sporta ide na teret porodice ili su igračice prinuđene da idu u inostranstvo. Dnevnice od 600 dinara su sramotne. Maltretiranje i poniženja, kome to treba…

    0
    0
    Odgovori
    • Tužno, pretužno.
      Ko koga zajebava ovde, „da smo znali“.
      Pa ko treba da zna u vašoj se kuci dešava.
      Nego kao i uvek, tresla se gora……
      Šteta zbog samog sporta, dece koja su tu i žele da jednog dana nose taj grb na leđima… No, nisu ona bitna jer nisu lični interes.
      Pogledajte situaciju u samom Beogradu, gde ima najviše mogućnosti, nemamo 1 superligaški tim, da ne pričam o ostalim regionima.
      Škole sporta, mlađe kategorije..?
      I svi žele gotove igrače, a onda kad dođe igrač od 23godine i ne zna osnove, treneri pravdaju neuspeh zbog istih a ne vide gde je greška.
      Nekad je bilo beži u sport, a sad….. Koristimo nešto što bi trebalo da nam sačuva razum, zdrav duh, nauči nas vrednostima da preko noći napunimo džep, dovedemo „sponzora“ od kojeg ni patike nemamo jer Bože moj može i gore.

      0
      0
      Odgovori
  4. Pa ko je kriv ako ne igračice? Ako je to što su pokazale njihov domet i ako nemamo bolje,ne može da pomogne ni jedan trener na svetu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter