0
Fudbal

FOTO: Screenshot

ORLOVI UPALILI MOTORE – MITROVIĆ: ‘Zbog reprezentacije sam imao velike probleme u klubu’; Đuričić: ‘Nadam se da će Ronaldo imati loš dan protiv nas’

Objavljeno: 22.03.21 u 14:45

Reprezentacija Srbije počela je pripreme pred martovski ciklus kvalifikacija za plasman na Prvenstvo sveta i mečeve sa Republikom Irskom (24. mart – Beograd), Portugalom (27.mart – Beograd) i Azerbejdžanom (30. mart – Baku).

Prvog dana u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je video-konferencija za medije na kojoj su bili prisutni reprezentativci Stefan Mitrović i Filip Đuričić.

Malo je nedostajalo da štoper Strazbura dobije zabranu od kluba zbog tamošnjih pravila oko korona virsua.

– Nije bilo najprijatnije, imao sam ozbiljnih problema u klubu. Vodili smo dosta razgovora. Na sreću svih došli smo do dogovora. Promenili su odluku koja je bila jedino dobra za francuski fudbal što je bila diskriminacija. Radujem se što sam ovde, velika glupost je uskratiti igraču da igra za svoju zemlju. Reprezentacija je iznad svega, rekao je Stefan Mitrović i dodao:

– Selektor je čovek koji uliva veliko poverenje svih nas, očekujemo da nametne svoj autoritet i da sa novom energijom da se plasiramo na SP. Da promenimo mišljenje koje smo nametnuli o nama. Što se tiče bodova, mi se prirpemamo za devet bodova. Koliko ćemo osvojiti, na nama je da pokažemo.

Pričao je potom Mitrović i o mogućoj formaciji, povlačenju Kolarova, Matića i Milivojevića.

– Iskreno, u klubu igram i sa trojicim i sa četvoricom pozadi u odbrani. Selektor će izabrati šta je najbolje za ekipu. Sadašnji fudbal zahteva da svi igrači igraju kvalitetno na obe formacije i spremni smo da odgovorimo. Kolarov je neko ko je dugo bio ovde vođa ekipe. Ne treba trošiti reči i njegovim fudbalskim i ljudskim kvalitetima. Što se tiče Milivojevića i Matića, treba da poštujemo njihovu odluku. Svako ima pravio na svoj izbor, treba podržati ove momke koje je selektor sada izabrao.

Osvrnuo se iskusni štoper i na duel sa Kristijanom Ronaldom.

– Što se tiče Ronalda, imao sam prilike da igram protiv njega u Španiji. Ne treba trošiti reči o takvom igraču. Pravi primer profesionalca. Sad je u ozbiljnim godinama, ali to ne menja ništa. Uvek je čast odmeriti snage sa takvim igračima, poručio je Mitrović.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

O jednom od najboljih fudbalera današnjice je pričao i Filip Đuričić koji je istakao da bi bio zadovoljan bodom protiv Portugalije ako se prethodno pobedi Repubila Irska.

Ronaldo i Mesi su za mene van svake konkurencije. Ronaldo je jedan od najboljih svih vremena, utiče i na ekipu i na rivala samom pojavom na terenu. Velika prednost za Portugaliju je to što imaju njega, nadam se da će imati loš dan protiv nas.

O dolasku novog selektora je rekao:

– Dolaskom novog selektora očekujemo novu energiju, dosta toga će se promeniti u radu. Na nama je da prihvatimo te informacije i radimo najbolje što možemo. Dosta toga nije valjalo, dosta toga je bilo i dobro, ali ne treba pričati o onome što je bilo. Individulani kvalitet može da napravi prevagu protiv Iraca, imamo igrače koji su u odličnoj formi. Međutim, treba se koncentrisati na timsku igru, šta će svih 30 igrača uraditi. Za duži period je potrebna kolektivna dobra igra, poručio je Đuričić, pa dodao:

– Pričali smo Italijanima o Piksiju, da je bio idol nacije. Sigurno ću imati mnogo toga da naučim od njega. Radujem se saradnji i mislim da će mnogo toga doneti za srpski fudbal i nadam se da ćemo za nijansu igrati ofanzivnije nego ranije.

Istakao je Đuričić da mu je prijalo to što Sasuolo nije za vikedn igrao protiv Intera,

– Igrao sam u sredu, ovaj meč dolazi posle sedam dana. Odlaganje protiv Intera je dobro došlo, jer ću protiv Irske biti svežiji. Potrošnja protiv Intera bi bila mnogo veća. Što se tiče Irske, protiv njih se kreira atmosfera i razmišlja o narednim koracima, zaključio je Đuričić.

(VIDEO:YouTube/Fudbalski savez Srbije)

Podsetimo, Srbija će posle meča sa Irskom 27. marta dočekati Portugaliju, a potom će Orlovi odleteti u Baku na duel sa Azerbejdžanom koji je planiran za 30. mart.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter