4
ATP

FOTO: Twitter

‘MI SMO JEDNA ZEMLJA, JEDAN NAROD’: Srđan Đoković dao intervju Hrvatima, njegove reči odzvanjaju

Objavljeno: 22.03.21 u 13:40

Otac Novaka Đokovića, Srđan, dao je opširan intervju za hrvatske medije.

Đoković je govorio o odnosima Srba i Hrvata, spomeuo je i najveće Novakove rivale, a i kritikovao je ATP zbog toga što njegov sin nijednom nije dobio nagradu za fer-plej igrača godine, ali je i objasnio zbog čega je prvi teniser sveta u konkurenciji Tajgera Vudsa i Majkla Džordana.

Na početku, Srđan je dobio pitanje o tome da li je iznenađen rezultatom sina ili je očekivao da će ‘Novak imati tendenciju postanka najboljeg na svetu’.

– Mislim da vam je pogrešno pitanje, on nema tendenciju, on već je najbolji svih vremena. Po broju sedmica provedenih na broju 1, pa u međusobnim okršajima, po broju masters titula, jedino mu nedostaje olimpijsko zlato i te dve titule koje će već ove godine osvojiti. On je najbolji i sve u svetskom tenisu zavisi od njega. On može izgubiti, ali ne zato jer ga je protivnik nadigrao, nego zato jer mu je on dozvolio da ga protivnik pobedi. Što se tiče mene ja sam bio optimista i uvek sam optimista u životu, ali on je sve moje snove kad je u pitanju njegova teniska karijera još ostvario pre četiri-pet godina. Ovo sve što čini i dalje je neverovatno. I ne samo za Srbiju, već i za čitav region. I za bivšu zemlju, rekao je Srđan u intervjuu za ‘Sportske novosti’  i dodao:

– Za mene je sve to isto, pa nek se ljuti ko hoće i kako god hoće. Za mene je to bila i ostala jedna zemlja i jedan narod. I jednostavno mi moramo zajedno, jer pojedinačno ne možemo ništa da uradimo. Niko nas ne smatra ozbiljno, osim ako ne napravimo neku vrstu unije, ekonomske, bilo kakve, mi smo onda ozbiljan faktor i neće se moći igrati s nama kao što se sada igraju. Što se tiče njega i njegove karijere, to je stvarno jedna bajka koja traje i danas.

FOTO: Twitter

Engleski mediji konstantno napadaju Novaka i to na najprizemnije moguće načine, a evo šta o tome ima da kaže Đoković senior.

– A šta vi mislite!? Pa da li oni odgovaraju za njihove sportiste, pa kako su napravili da njihovi sportisti ne moraju odgovarati i ne moraju ići na doping kontrolu!? To je samo jedan primer. Na Olimpijskih igrama. Oni i dalje misle da je to njihov svet, a da smo mi svi ostali eto tako, sitniš za potkusurivanje. A nije tako, i mi smo deo evropske civilizacije. I normalnog sveta! I nemamo čega se stideti. To što se događalo u prošlosti s jedne i druge strane, ja samo kažem, neka svatko nosi svoj krst. Ali mi moramo zajedno, nemamo kud! Nemamo izbora. Mi moramo biti zajedno. Apsolutno i jedino tako možemo se izboriti da nas promatraju kao ravnopravne ljude.

Novak je nedavno osvojio svoju devetu titulu na Australijan openu, ali je publika uglavnom bila na strani njegovih rivala.

– Neverovatno. Tamo su navijali ne za njega, već za Novakovog protivnika. Što je neverovatno, jer on je pre toga bio osmostruki prvak Melburna. I oni su navijali protiv njega. Ali vidite šta je Novak, on je mentalna gromada kojoj ne možete ništa napraviti, jer kad se on skoncentriše, niko mu ništa ne može. Spominjete Kinu? Zašto u Kini igra najbolji tenis? Pa zato jer tamo oseća ljubav i privrženost, on je u Indiji božanstvo, u Južnoj Americi, u Africi! Pa nije taj zapadni svet – celi svet!? Pa oni su petina čovečanstva, jedna osmina, jedna desetina! Oni su izmislili taj sport, svaka im čast na tome, ali i mi iz drugih delova sveta imamo se pravo baviti tim sportom. Samo priznajte ono što jeste! Zamislite vi da su oni zamerili Novaku što se borio za te momke koji su od 50. mesta pa nadalje koji jedva preživljavaju i jedva sastavljaju kraj s krajem. Sam se izborio za pomoć njima i to bez pomoći Nadala i Federera. Sam se jeste izborio da oni dobiju puno više novca da se mogu vratiti u svoju zemlju ako izgube u prvom kolu, da ne moraju pozajmljivati novac. I to je Novak. To je zlato koje se tako i treba slaviti.

Srđan se dotakao i toga što Novak Đoković nijednom nije dobio titulu za fer-plej igrača na ATP turu.

– Kroz čitavu njegovu karijeru on je svojim odnosom prema domaćinima, protivnicima, pokazao da je pre svega dobar čovek, dobar dečko. Ko osim Novaka kad izgubi zagrli protivnika i kaže mu bravo majstore, svaka čast bio si bolji od mene? Drugi to urade retko kad i ponekad, a Novak uvek. I koliko je puta dobio ATP godišnju nagradu za fer plej? Pa nijednom! A koliko je Federer dobio? Pa jedno 15 najmanje! Što je strašno, poručio je Srđan Đoković.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

4 Komentara

  1. Kroasane Srbi treba da ignorisu maksimalno jer su zapadnjacki dupelisci i slihteri koji su prodali veru za veceru i glume pravovernike,a nisu nista drugo do obicna g**** a od naroda.
    Necete sa nama, ne morate, voznja kurvini sinovi!
    Greska je sto Srdjan a da ne govorim Nole uopste imaju ikakvog odnosa sa tom smrdljivom pasminom rasrbljenika. Jednostavno, samo ignorisi djubradiju i sto dalje od konvertitskog smeca! I oni da nam kazu da smo sizmatici,oni? Pa neka odu u Djurdjeve stupove i Sv Arhandjela i Gavrila u Rasku i vide civilizaciju iz petog stoleca! Sve sto je u Croasaniji od pre 18 st. je srpska kultura! Sve su prekrecili ali nisu mogli arhitekturu, cela Dalmacija je srpski kulturni reserve a i narod su nasilno pokatolicili.Imatena internetu cuvenu pricu Pilipenda pa procitajte ,kratka je jasna i treba da sluzi kao novoi jevandjeljski zapis o zlotvorima vere! Tek sada izlaze na videlo pisma zlotvora Stepinca Papi gde se jasno sve vidi,sva njihova zla i antibozije radnje. Zbog svetog Jasenovca i Jadovna,jednostavno samo sto dalje od smrada!
    Srbi su Bozanski narod,jedan od retkih,pored Izabranog naroda Jevreja a bozanski narod su zato sto su medju nekoliko prvih velikih naroda koji su prvi prihvatili Hristovu veru i ostali pri njoj u originalnom ucenju,pri originalu vere a nisu vrsili reviziju iste i proizvodili pobune i rascepe. Ako se neko sizmaticima moze nazvati to su samo lazni sledbenici sv.Petra! Ljubazno vam preporucujem da dodjete u Hram Sv. Savei poducite se svojoj originalnoj veri i zakonu!

    0
    0
    Odgovori
  2. Samo vi budite ŠTO je moguče dalje od Hrvatske. Nismo mi NIŠTA „isto“ s vama niti želimo biti. VI i TURCI ste ISTI narod. A ne Hrvati. Od Hrvatske odgmižite koliko je nebo od zemlje. Ti vaši neprestani i očajnički pokušaji da se prišlepate Hrvatima donose vam samo to da se svaki dan sve više GADITE, SVIMA. Čak i onima kojima dosad (eventualno) niste. Mada mi je teško i zamisliti da takvi postoje. I da niste takva nepodnošljiva davež koja nas opsjeda 24 sata dnevno, kod nas jedva da bi se i znalo da postojite. TOLIKO nas zanimate. Nešto poput Mongolije ili Jemena. ZABORAVITE Hrvatsku, kao što smo i mi zaboravili vas. Vi ste za nas ZAVRŠENA PRIČA. Za SVA vremena.

    0
    0
    Odgovori
  3. Samo vi budite ŠTO DALJE od nas. Nismo mi ništa „ISTO“ s vama niti želimo biti. Naprotiv, želimo da ste što je moguče dalje od Hrvatske. Koliko je nebo od zemlje- Vi i TURCI ste jedan narod. A ne Hrvati. Odgmižite što dalje od Hrvatske. I bilo bi napokon vrijeme da shvatite da vas Hrvati NE PODNOSE. I svi ti neprestani i očajnički pokušaji prišlepavanja Hrvatima, donose vam samo to da se svaki dan sve više GADITE SVIMA. Čak i onima (ako je takvih uopče bilo) kojima dosad niste. Mada mi je teško zamisliti da takvi postoje. Da niste takva nepodnošljiva davež koja nas opsjeda 24 sata dnevno, kod nas jedva da bi i znali da postojite. TOLIKO nas zanimate. Nešto kao Mongolija. Ili Jemen. ZABORAVITE HRVATSKU, kao što smo i mi zaboravil vas. Vi ste za nas, ZAVRŠENA PRIČA.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter