0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

KATAI I IVANIĆ SAVRŠEN TANDEM: Dvojac Zvezde dominantan na meču protiv Mladosti

Objavljeno: 22.03.21 u 16:15

Crvena zvezda je ostvarila novu pobedu u domaćem prvenstvu ubedljivo savladavši Mladost iz Lučana na stadionu ‘Rajko Mitić’, rezultatom 4:1.

Šefa stručnog štaba Dejana Stankovića pored rutinske pobede, može da raduje učinak Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, koji su se pored svojih prepoznatljivih asistencija, driblinga istakli i po drugim statističkim parametrima.

Prema podacima platforme InStat, njih dvojica su fudbaleri sa najvećim indeksom na meču protiv Mladosti, pa je Katai ostvario učinak od 354, a Ivanić od 317. Crvena zvezda je u duelu sa Lučancima čak 44 puta dejstvovala po levoj strani, a to je deo terena na kom je pomenuti dvojac najviše delovao. Od toga ukupno sedam akcija je završeno sa direktnim pokušajima na gol gostujućeg tima.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Katai je oprobao svoj veoma precizan udarac u tri navrata, a Ivanić je šutirao četiri puta prema golu tima iz Lučana. Zvezdina dvojica kreativaca međusobno su se uposlili 11 puta i na taj način predstavljali najveću pretnju odbrani Mladosti.
Kada govorimo o individualnom učinku, Katai je bio dvostruki asistent na meču. Prvo je izveo fenomenalan centaršut iz kornera nakon koga je Milan Pavkov postigao treći gol za crveno-bele na ovom meču, a zatim u drugom poluvremenu Zvezdin ‘Magiko’ je predriblao dvojicu protivničkih fudbalera i nesebično asistirao Veljku Nikoliću. Od 13 pokušaja driblinga nad defanzivcima Mladosti, momak rođen u Srbobranu, bio je uspešan osam puta što iznosi 62 posto. Učestvovao je u 13 akcija crveno-belih u protivničkom šesnaestercu, a imao je i dva od dva ključna dodavanja što je maksimalan učinak. U 50 navrata je uspešno primio loptu kada je bila upućena prema njemu od strane saigrača. Takođe i u defanzivnim zadacima Zvezdina ‘desetka’ je bila podjednako dobra. Katai je imao čak dve oduzete lopte na protivničkoj polovini, kao i dva od četiri osvojena vazdušna duela protiv visokih štopera Mladosti na ovom meču.
Mirko Ivanić, fudbaler rođen u Bačkom Jarku, je od 11 pokušaja driblinga bio uspešan osam puta što iznosi 73 posto. Takođe, kao i Katai, imao je vezni fudbaler na ovom meču dva od dva ključna dodavanja. Zvezdin brzonogi prvotimac imao je 44 od 59 preciznih dodavanja što iznosi 75 posto, od toga 24 tačnih pasova u poslednjoj trećini terena, a 69 puta je uspešno prihvatio loptu kada je bila upućena ka njemu. Da fudbaleri Mladosti nisu mogli da nađu rešenje i zaustave veznog fudbalera crveno-belih govori podatak da je bio fauliran tri puta.
Ono što može da raduje trenera Stankovića jeste da se Ivanić podjednako posvetio defanzivnim zadacima. Osvojio je čak pet od šest defanzivnih duela što iznosi neverovatnih 83 posto, a bio je i uspešan sa pet od šest dobijenih vazdušnih ‘dvoboja’ protiv defanzivnih fudbalera Mladosti što je fenomenalnih 80 procenata.
Koliko su Katai i Ivanić dobar tandem svedoči podatak da su od početka sezone, kada je reč o domaćem šampionatu, ukupno postigli 22 gola i pribeležili 16 asistencija.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter