0
Evropske lige

FOTO: FSS

DUŠAN TADIĆ: ‘Svetsko prvenstvo mi je san iz detinjstva, Zidan je moj heroj’

Objavljeno: 21.03.21 u 12:20

Srpski reprezentativac Dušan Tadić govorio je za zvanični sajt Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Tadiće se prisetio Svetskog prvenstva 2018, koji su ‘orlovi’ završili u grupnoj fazi.

– Bio nam je san da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Bili smo presrećni što smo uspeli u tome, jer je to bilo veliko dostignuće za Srbiju, nešto što je država čekala osam godina. Bili smo pomalo razočarani što nismo prošli u sledeću rundu. Znali smo da smo u jakoj grupi, ali mislim da smo mogli i bolje – rekao je Tadić, a potom otkrio šta za njega znači Svetsko prvenstvo:

To mi je san iz detinjstva, kao i većini igrača. Kad sam kao dete gledao mečeve. zamišljao sam i ja da jednog dana igram. Zinedin Zidan je moj heroj, voleo sam da ga gledam. Ronaldo je bio fenomenalan igrač, uticao je na mene, kao i Ronaldinjo. Njih trojicu najviše volim.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Kapiten Ajaksa je rekao šta misli o kvalifikacionoj grupi Srbije za naredni Mundijal. U njoj su Portugal, Republika Irska, Luksemburg i Azerbejdžan.

– Tesna je grupa, samo jedan tim ide dalje. Portugal je sjajna ekipa, najteži protivnik. Nedavno smo igrali protiv Irske i znamo da su solidan tim. Luksemburg i Azerbejdžan imaju takođe određeni kvalitet. Moraćemo da damo sve od sebe, da budemo u najboljem izdanju kako bismo postigli cilj – ističe iskusni vezista.

Tadić je proveo četiri sezone u Premijer ligi, u Sautemptonu, a evo šta je rekao o tom vremenu.

‘Ponosan sam na svoje vreme u Engleskoj. Završili smo u Premijer ligi na nikad višoj poziciji, a ja sam u tri sezone bio u Top 5 po broju asistencija. Neki veliki klubovi su me tražili, ali Sautempton nije želeo da me pusti nakon druge sezone, kada smo završili na šestom mestu. Nastavili smo da postižemo dobre rezultate, sve do četvrte sezone, kada smo se borili za opstanak. Rekao sam direktorima da ću učiniti sve da klub ostane u eliti, ali da mi oni daju slobodu da biram klub na kraju sezone. Tako je i bilo.’

Te 2018. se vratio u Holandiju, gde je već igrao za Groningen i Tvente.

‘Ajaks je veliki klub. Oni obraćaju pažnju na svaki detalj. Žele da budu najbolji, da pobede svakog. To je savršen klub za mene. Inspirišu me od malena. Četiri puta su osvajali Ligu šampina i druge velike trofeje. Toliko legendi, neverovatnih igrača. Ajaks je mesto gde je rođe totalni fudbal sa Mihelsom i Krojfom, koji je filozofiju poneo sa sobom u Barselonu.’

Kako se osećao nakon odlaska Matijsa de Lihta i Frenkija de Jonga?

– Ajaks ima filozofiju dovođenja mladih igrača, koje posle proda za veliki novac. Bio sam srećan zbog njih, ali, nedostaju mi. Što se mene tiče, odlučio sam da ostanem jer volim klub i način na koji igramo. Ekipa je uvek gladna pobeda i ako izgubio, to je onda problem. Sviđa mi se to – zaključio je Tadić.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter