0
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

NEVEROVATNO: Oglasio se i lekar! Hulk gubi i do pet kilograma po meču!

Objavljeno: 18.03.21 u 11:57

Brazilac se vratio u svoju otadžbinu!

Nakon epizode u Kini, Hulk je postao igrač Atletiko Mineira. Po povrtaku u rodnu zemlju, pojavio se problem. Naime, snažni golgeter se bori sa veoma čudnom situacijom.

Hulku se dešava, da tokom jednog meča smrša i pet kilograma. Povodom situacije koja je zabrinula sve u Brazilu, ali i širom planete, oglasio se lekar kluba. On je objasnio da se Hulk neverovatno puno znoji i da problem tako nastaje.

-Hulk se puno znoji, to nije ništa loše. Zapravo, sportista koji se puno znoji, koristi se najučinkovitijim mehanizmom za hlađenje tela, to se događa znojenjem – rekao  je stručnjak.

PROČITAJTE JOŠ: NAKON VIDIĆA, JUNAJTED ŽELI JOŠ JEDNOG SRPSKOG ŠTOPERA: Englezi daju 35 miliona za defanzivca!

-Ovaj znoj, kada isparava, uzrokuje da sportista lakše i brže gubi telesnu temperaturu. Dakle, gubljenje više kilograma dehidracijom kroz znojenje nije toliki problem. Potrebno je samo obratiti pažnju na hidrataciju ovog igrača – istakao je lekar.

Sličan problem imao je i nekadašnji fudbaler Jan Koler. Bivši golgeter Borusije Dortmund je gubio i više kilograma od Hulka.

-Naši ljudi stoje kraj terena s bočicama vode i kada Hulk stane, odmah dobije bočicu vode. On puno dehidrira za vreme utakmica i treninga pa zato mora prvi doći po izotoničnu vodu – zaključio je lekar Atletiko Mineira.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter