6
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZBOG NJEGA RAZBIJAJU KASICU: Zvezda dovodi ogromno pojačanje, koje će imati najveću platu u istoriji srpskog fudbala – veću i od Marinove!

Objavljeno: 17.03.21 u 15:20

Posao bi uskoro trebalo da bude okončan…

Crvena zvezda i Aleksandar Dragović su u poodmakloj fazi dugačkih pregovora i ne bi trebalo da bude iznenađenje ako saradnja uskoro bude ozvaničena.

Kako piše ‘Srpski telegraf’ Austrijanac srpskih korena bi trebalo da dobije najveću platu u istoriji domaćeg fudbala. Prema saznanjima ovog lista, 29-godišnji štoper bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor prema kome bi godišnje zarađivao između 1.250.000 i 1.400.000 evra godišnje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Ovim potpisom Zvezda bi nadmašila rekord, koji je prethodno držao Marko Marin s platom od 1.2 miliona evra.

Što se ostalih igrača tiče, Ričmond Boaći je imao ravno milion, Zoran Tošić u Partizanu 900 hiljada, dok ni igrači u regionu nisu dobijali ovakve uslove.

Tako bi na primer, Dragović ima platu i bar 400.000 evra veću platu od najplaćenijih igrača Dinama, Arijena Ademija i Izeta Hajrovića, koji zarađuju po 850 hiljada evra. Zanimljivo je i da će Dragović imati skoro duplo veću platu od trenutno najplaćenijeg igrača Zvezde, El Fardu Bena, koji trenutno prima 650.000 na godišnjem nivou.

FOTO: Screenshot/Instagram/dragovic6

Iako je u pitanju za ovdašnje uslove astronoska cifra, Dragović zapravo dolazi za poprilično manju platu u odnosu na onu koju je do sada imao u Bajer Leverkuzenu, koja je oko tri miliona evra, a sve kako bi ostvario san i zaigrao u crveno-belom dresu.

Podsetimo, Dragović je ponikao u bečkoj Austriji, igrao je još za Bazel, kijevski Dinamo, Lester i Bajer Leverkuzen. U ovoj sezoni je za ‘farmaceute’ odigrao 25 utakmica i postigao dva gola, a za nacionalni tim Austrije je upisao 86 nastupa i jednom bio strelac. On bi u Ljutice Bogdana stigao kao slobdan igrač, jer mu na kraju sezone ističe ugovor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

6 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter