0
Evrokupovi

FOTO: Youtube screenshot

PEP GVARDIOLA: ‘Ponekad, kada ranije osvojite titulu, to nije dobro za nokaut takmičenja’

Objavljeno: 17.03.21 u 15:45

Trener fudbalera Mančester sitija, Pep Gvardiola, rekao je da će njegova ekipa proslaviti plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Siti se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona izbacivši Borusiju iz Menhengladbaha ukupnim rezultatom 4:0, pošto je i sinoć u revanš utakmici pobedio sa 2:0, a Španac je istakao da njegov timamora da se koncentriše i na druge utakmice, pošto igra u četiri takmičenja.

‘Građani’ su u igri za četiri trofeja ove sezone, prva je u Premijer ligi sa 14 bodova i utakmicom više od gradskog rivala Junajteda, igraće u finalu Liga kupa protiv Totenhema i u četvrtfinalu FA kupa protiv Evertona.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Liga šampiona se nastavlja u aprilu, pa je Gvardiola rekao da ekipa do tada treba da misli na preostala takmičenja.

– Bila je dobra utakmica protiv Menhengladbaha. Proslavićemo to. Svi su spremni, ali sve može da se promeni za jedan dan. Igramo protiv Lestera, onda Liga šampiona, onda Lids, pa opet Liga šampiona. Ne znam šta će se dogoditi. Zbog toga moramo da zaboravimo na četvrtfinale i da pobedimo u narednoj utakmici. Moramo da uradimo ono što smo radili prethodnih sezona – rekao je Gvardiola, a preneo ‘Skaj’.

Utakmica protiv Evertona u FA kupu igra se u subotu.

– Ako zaslužimo proći ćemo Everton, a ako ne, ispašćemo. Sada smo u dobrom ritmu, ali za trenere, u današnjem svetu, radi se o tome kako će upravljati nepredvidivim stvarima. Želim da stignemo do kraja i osvojimo titulu, a što se tiče ostalih takmičenja, da napravimo što manje grešaka i osvojimo što više. Važno je osvojiti trofej, nije važno šta i nije važno kad. Blizu smo – naveo je Španac.

– Imamo da igramo još utakmica. Ponekad, kad ranije osvojite titulu, to nije dobro za nokaut takmičenja, pošto, kad se borite za jedno takmičenje, to vam pomaže da se borite i u ostalim. Zbog toga moramo da se koncentrišemo na narednu utakmicu, ne na četvrtfinale (Lige šampiona), to je najbolji način i videćemo šta će se dogoditi – dodao je stručnjak.

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona održaće se u petak u Nionu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter