0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj

OVO SE NE DEŠAVA ČESTO: ABA liga suspendovala arbitre koji su delili pravdu na meču Cibona – Budućnost

Objavljeno: 17.03.21 u 18:55

Veliki broj grešaka uslovio je negativne ocene…

Utakmica Cibona – Budućnost (72:76) koja je odigrana 13. marta dobila je neočekivano ‘treće poluvreme’.

Prema informacijama koje je objavio ‘Mocart sport’ sva trojica sudija pomenutog meča su zbog loše odrađenog posla dobila negativne ocene – 2,5.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

– Prema članu 17. Ocenjivanje i izbor sudija iz Pravilnika o radu sudijske komisije dužan sam da vas obavestim o ocenama 2,5 (dva i po) kojima su ocenjene sudije Milivoje Jovčić, Marko Juras i Vladimir Vesković na utakmici 21.kola ABA lige Cibona – Budućnost odigrane 13. marta u Zagrebu. Shodno tim ocenama sudije podležu kaznama iz člana 19 Sankcije iz Pravilnika o radu sudijskog komisije, naveo je u izveštaju predsednik Sudijske komisije Saša Maričić koji je i sam istakao da su u pitanju loše ocene.

Inače, nije restkost da arbitri ‘padnu’, ali se ne dešava baš često da sva trojica budu negativna. Sve sankcije na snagu stupaju odmah, u slučaju da je neko od sudija, u ovom slučaju Jovčić, Juras ili Vesković unapred delegiran za neki od naredna dva meča, ipak neće moći da deli pravdu dok suspenzija ne istekne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter