4
Fudbal

FOTO: Youtube screenshot

MUSLIN OTVORENO O SMENI SA KLUPE ‘ORLOVA’: Bivši selektor Srbije otkrio ko je hteo da menja spisak reprezentacije i zašto nije pristao na to!

Objavljeno: 17.03.21 u 09:15

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Slavoljub Muslin, po prvi put je otvoreno govorio o smeni sa klupe ‘orlova’.

Muslin je smenjen sa mesta selektora nakon što je sa Srbijom izborio plasman na Svetsko prvenstvo.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Kako je istakao znao je da je smenjen već posle meča protiv Austrije u meču pretposlednjeg kola kvalifikacija koji je Srbija izgubila sa 3:2.

– Posle utakmice u Beču to je već bilo odlučeno, ja sam to tada i saznao. Shvatio sam i po ponašanju pojedinih novinara na konferenciji za štampu (nakon meča protiv Gruzije), uglavnom iz žute štampe. Umesto da budu srećni što smo se kvalifikovali i da mi čestitaju, oni su krenuli da traže izgovore za razna pitanja. Da reprezentacija nije dobro igrala, a mi smo se posle osam godina prvi put plasirali na neko takmičenje – kazao je Muslin u intervjuu za Sport klub.

On je potom otkrio da li su postojali određeni pritisci da pojedini igrači dobiju mesto u nacionalnom timu.

U poslednjem razgovoru sa predsednikom saveza Slavišom Kokezom kome je prisustvovao i nekadašnji direktor, na žalost sada pokojni Goran Bunjevčević, razgovarali smo o svemu. Shvatio sam da je to definitivan razlaz između nas. Dok su trajale kvalifikacije niko se nije mešao ni u sastav tima ni u spisak igrača, međutim tada sam shvatio da predsednik hoće da izmeni tu listu već za prvu azijsku turneju. Za Svetsko prvenstvo su pominjani neki igrači koji uopšte nisu učestvovali u kvalifikacijama. Ja kao profesionalac nisam mogao to da dozvolim – dodao je bivši selektor Srbije.

U medijima se govorilo da su tri igrača predstavljala ‘jabuku razdora’ – Sergej Milinković-Savić, Miloš Veljković i Nemanja Radonjić.

– Nisu bili samo oni u pitanju, bilo je tu i drugih igrača. Nije normalno da se tako nešto uradi posle uspeha koji smo napravili. Moj zadatak je bio da odemo na Mundijal, to smo i uradili sa igračima koje sam ja odabrao. To znači da sam ja odabrao prave igrače. Posle je bilo pitanje da li na Svetsko prvenstvo treba da idu još neki mladi igrači, ili oni koji su izborili plasman. Do SP je ostalo osam meseci, dovoljno vremena i za eksperimentisanje i probanje novih igrača, ne kažem da bi svi oni bili na spisku, ali u tom momentu nisam bio spreman ni na kakve ustupke. Rekao sam da ću videti jer ima još osam meseci do Svetskog prvenstva – rekao je Muslin.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

4 Komentara

  1. Dobro vam bilo dok je bio tadic predsednik nisam ni ja za ovakvo stanje u srbskom fudbalu ali sta da se radi okrece se kolo srece crknite grobari za dugo vam bolje biti nece pozz za velju nevolju.

    0
    0
    Odgovori
  2. Steta sto su Muslina i Antica oterali i podrzavam ga u odluci da napusti mesto selektora. Tada sam se zarekao dokle god se ne promeni i ne poboljsa stanje u nasem fudbalu ne idem na stadion. Nadam se da ce Piksi uspeti da ostvari svoje namere i da ce proci bolje nego sto su predhodnici.

    0
    0
    Odgovori
  3. Kokeza, navijac i funkcioner CZ, ponasao se onako kako je radio Miljanic u bivsoj Jugi, samo sto se to krilo, zbog cega su odgovorni pre svega mediji naklonjeni CZ…Isti oni mediji koji i sada seju otrov po JSD Partizan.. Da se razumemo rukovodioci FKP Vucelic i Vazura moraju biti procesuirani za stanje u „restorsnu JNA stadiona“, vecina uhapsenih navijaca nisu grobari ili su nasilno postali grobari, Vuletic kaze da je droge bilo i na drugom stadionu, Terzic je sa crvenom poternicom(ko ga stiti?), i jedan covek je heroj muljator samo zato sto je ocerupao Srbe na KiM a ovde je narodni heroj ciji privatni klub koristi budzetska sredstva. Da li je ovo napredna Srbija? Za mene nije…

    0
    0
    Odgovori
    • Ne znam bas te detalje ali svakalo ako je to istina a znam i cuo sam razne price o ljudima iz naseg fudbala da se mulja onda ih treba kazniti ako ima iole pravde u drzavi. Zvezdas sam ali nije realno u redu da samo jedan klub ima podrsku od drzave, pogledajmo veliku OFKU dokle su je doveli i da drzava ne pomogne tako bogatom istoriskom klubu… Velika je steta sto su Muslina oterali bagra. Nadam se da ce Piksi uspeti u svojim namerama.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter