1
Domaći fudbal

FOTO; Screenshot

MILORAD KOSANOVIĆ ‘PECNUO’ VEČITE: ‘Ne znam da li su Zvezda i Partizan toliko dobri ili je konkurencija nikakva’

Objavljeno: 17.03.21 u 09:45

Fudbalska Superlige Srbije od ove sezone broji 20 klubova, a iskusni trener smatra da naša zemlja jednostavno nema kvalitet za toliki broj timova.

Prekaljeni fudbalski stručnjak, Milorad Kosanović, govorio je na tu temu za Blic, ali je i uporedio Crvenu zvezdu Dejana Stankovića sa onom koju je vodio nekadašnji strateg Vladan Milojević.

– Zvezda je sada jača nego pre dve ili tri sezone. Ima dosta kvalitetnijih igrača, 20, možda i više… Stanković tako može da kombinuje, da bira, da odmara i čuva igrače za neki važniji meč. Ali moram da naglasim i da je Superliga sada slabija. Dosta klubova je zalutalo u elitu i pod hitno moramo da smanjimo broj timova. U nekim utakmicama mi je izgledalo kao da Crvena zvezda igra sa trećeligašem. Bilo je samo pitanje koliko će golova da im daju, tri ili sedam – otvoreno je rekao Kosanović.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

I nije tu samo Zvezda u pitanju, već i večiti rival.

– Ista je priča sa Partizanom, da se razumemo. Aleksandar Stanojević radi svoj posao, samo ne znam da li pobeđuje što je dobar ili što je konkurencija nikakva – jasan je Kosanović.

Da se ipak vratimo na poređenje. Nisu isti trenuci i da nije bilo Milojevića ne bi svakako bilo ni ovako moćne Zvezde pod vođstvom Dejana Stankovića. Ali ako pitate Kosanovića

Istina je da mi se ova Zvezda više sviđa. Jednostavno je tako. Deki ima svoj stil, igra ofanzivnije, dosta je golova i narod to voli. Mislim da je Stanković uspeo i da razigra više fudbalera. Njegova igra više odgovara Ivaniću, više Kataiju… Postavio je igru za one koji znaju da igraju fudbal… Ali da bi Zvezda bila još bolja, potrebna je ozbiljnija konkurencija – smatra Kosanović.

0
0

1 Komentara

  1. Istina je i jedno i drugo. Zvezda ima dobar tim, ali je i konkurencija losa. Zvezda sada igra vise napadacki i trebalo je od pocetka sezone to polako menjati. Ali, Milojevicu treba podici spomenik ispred stadiona. Da nije bilo njega, ne bi nista danas bilo. Udaro je temelje i postavio Zvezdu na noge. Tri godine uzastopce je usao i u LE i u LS tako sto je prosao kompletne kvalifikacije, sto do danas nije uspelo nijednom drugom klubu. Zvezda je sada 50. na listi UEFA, sto ce joj doneti lakse protivnike, sada treba raditi na odrzavanju tima i popunjavanju kvalitetnim igracima, da bi se stalno obezbedila Evropa, a sto donosi dodatne pare i podize rejting kluba.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter