1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

KANGA ZVEZDIN ‘ARHITEKTA’: Impresivna dodavanja Gabonca

Objavljeno: 17.03.21 u 15:25

Crvena zvezda je ostvarila novu prvenstvenu pobedu u 27. kolu domaćeg šampionata savladavši u gostima ekipu Voždovca rezultatom 4:1.

Trenera crveno-belih Dejana Stankovića pored ubedljive pobede, može da raduje i učinak Gelora Kange, čija je kreativnost na sredini terena bila od ključne važnosti za igru čitavog tima.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Zvezdin Gabonac je svojim dodavanjima razigravao sve linije Crvene zvezde. Prema statistici sajta InStat, Kanga se izdvojio po nekoliko parametara. Imao je impresivnih 93 posto uspešnih pasova, odnosno 79 preciznih od ukupno 85 koliko je uputio. Posebno se istakao u ofanzivnom delu igre, pa je od 42 dodavanja, 36 bilo precizno. Devet puta je vezista crveno-belih pokušao da proigra nekog u šesnaestercu, a čak sedam puta bio je uspešan, čime se još jednom potvrđuje činjenica da predstavlja sponu između sredine i napada Crvene zvezde.
Učestvovao je u 110 napada našeg tima i bio jedan od glavnih pokretača u taktičkoj postavci Dejana Stankovića. Imao je četiri uspela driblinga iz pet pokušaja, što znači da fudbaleri Voždovca u većini slučajeva nisu mogli da izađu na kraj sa našim Gaboncem. Ipak, demonstrirao je Kanga i veliku defanzivnu odgovornost, pa je i sve odbrambene zadatke izvršavao savršeno. Oduzeo je tri lopte, od toga dve na protivničkoj polovini, a iz ukupno šest duela je izašao kao pobednik.
0
0

1 Komentara

  1. Koga zamajavate sa ovakvim tekstovima? Kakav Kanga arhitekta? On pojma nema o fudbalu, njegova dodavanja su uvek da baci loptu unazad do prvog slobodnog igraca. Kad pokusa sa nekom duzom loptom, uglavnom je neuspesan. Koji su to driblinzi njegovi, dajte video da mozemo da uzivamo u potezima. Arhitekte tima su pre svega Katai i Ivanic, oni driblaju igrace i stvaraju sanse. Veljko Nikolic je za Kangu Mesi. On je jedan on najbeskorisnijih igraca, Stankovic je hteo da ga se resi, pa su mu rekli da mora da igra jer je skupo placen. Stankovic bi bio presrecan kad bi se nasao neko da ga kupi i oslobodi i mesto stranca i igraca u timu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter