0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

GAJIĆ I BORJAN ZVEZDINE EVROPSKE ‘MARKE’: Dominantne partije fudbalera crveno-belih!

Objavljeno: 17.03.21 u 13:59

Prema statistici iz 42 evropske lige, najbolji starter na Starom kontinentu je Milan Gajić koji je u prethodnih godinu dana zabeležio 22 pobede na 23 utakmice koje je počeo, a drugi najbolji starter takođe dolazi iz Crvene zvezde, a to je Milan Borjan sa 24 pobede na 26 mečeva. 

Sve to govori o dominantnosti koju Crvena zvezda ima u domaćem šampionatu, ali i o tome da su Milan Gajić i Milan Borjan – rođeni pobednici. U prethodnih godinu dana, kada govorimo o Superligi Srbije, brzonogi Gajić je 23 puta bio starter i ostvario 22 pobede, a jedini put kada Crvena zvezda nije trijumfovala sa njim u prvoj postavi je bilo 14. juna 2020. godine kada su poraženi od TSC-a rezultatom 2:1.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

– Nisam imao tu informaciju, ali zaista je sjajan podatak. Drago mi je sto doprinosim dobrim rezultatima Crvene zvezde, i sto se moje ime vezuje za trijumfe. Nadam se da će ta statistika biti još bolja, ali već sada je impresivno imati 22 pobede na 23 meča kao starter u prethodnih godinu dana. Daću sve od sebe da još više napredujemo, svi zajedno, kao tim. Nadam se da ćemo do kraja prvenstva uspeti sve rivale da pobedimo, ne samo zbog statistike, već i zbog nas. Imamo kvalitet za to – rekao je Gajić.
Bek iz Vukovara je u crveno-belom dresu do sada zabeležio 63 nastupa i postigao četiri pogotka uz 12 asistencija. Dolaskom Dejana Stankovića ustalio se kraj desne aut-linije i po minutaži je među fudbalerima koji su najviše vremena provodili na terenu, što se tiče ove sezone. Impresivno je znati da je Gajić uspešniji starter od igrača kao što su Levandovski, Sterling, Lukaku koji su jedni od najboljih evropskih igrača i nastupaju u timovi koji su lideri u prvenstvima. Nije to prošlo nezapaženo kod selektora reprezentacije Srbije – Dragana Stojkovića Piksija, koji ga je pozvao za kvalifikacione utakmice protiv Republike Irske, Portugala i Azerbejdžana.
Drugi najbolji starter u Evropi je Milan Borjan koji je zabeležio 24 pobede na 26 mečeva. Po statistici, već godinama kapiten crveno-belih je najkonstantniji igrač crveno-belog tima i njegovo ime se vezuje za najbolje rezultate Crvene zvezde u poslednjoj deceniji. On je 171 put stajao na golu Zvezde i 83 puta uspeo da ostane nesavladan.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter