0
Fudbal

FOTO: Twitter

MAMIĆ PODIGAO NEVEROVATNU PRAŠINU: ‘Ako braća Mamić moraju da vrate novac, onda moraju i Modrić i Lovren’

Objavljeno: 16.03.21 u 16:25

Velika bura se podigla u sportskoj javnosti nakon najava hapšenja Zdravka Mamića, glavnog čoveka Dinama iz Zagreba, koji je po presudi Vrhovnog suda Hrvatske osuđen na šest i po godina zatvora, a uz to će morati da vrati čak 8.000.000 evra.

Njegov brat Zoran Mamić dobio je četiri godine i osam meseci u zatvorskoj ćeliji.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

On je tim povodom održao konferenciju za novinare pred krcatom salom u Mostaru, gde je pre svega  naveo da ne planira da ide u zatvor u Hrvatskoj, već da će, ako to bude bilo neophodno, učiniti u Bosni i Hercegovini.

Ako dođe do toga da idem u zatvor, učiniću to ovde, u Bosni i Hercegovini – započeo je konferenciju Mamić.

Dodaje da je u Dinamu proveo gotovo pet decenija u različitim ulogama, a vrhovne organe Hrvatske optužuje, tvrdeći da su on i njegov brat nepravedno prikazani kao kriminalci.

– Meni je Dinamo iznad života. Upravo slavim 50 godina u Dinamu u raznim ulogama. Vodio sam navijanje kada smo pobedili Crvenu zvezdu sa 1:0. Bio sam prebijen naknadno od strane policije. Ovo je velika prevara u kojoj smo brat i ja predstavljeni kao lopovi i kriminalci – istakao je čelni čovek Dinama.

Kaže da su zahvaljujući njemu i njegovom bratu milijarde evra došle u klub i pita se šta je to država Hrvatska učinila za njih?

– Kada smo Zoran i ja bili na čelu piramide, ta piramida je dovukla milijardu evra u klub! Miliijardu eura! A, štaa je napravila moja država mom bratu, Dinamu i meni?! Evo prognani smo, presuđeno nam je! Ugrožena su radna mesta i opstanak Dinama. Klub možda neće postojati za tri meseca – burno je reagovao Mamić.

Da sve bude potpuno ludo Zdravko Mamić ističe da su u čitavu priču upleteni Dejan Lovren i Luka Modrić.

– Nismo ukrali jednu kunu poreza državi! Luka Modrić i Dejan Lovren, oni su na račune primili iznose koji mi se stavljaju na teret. Luka Modrić ima i danas milione evra na tom računu, koje je podelio sa mnom kao investitorom, preko privatnog ugovora. Mi smo se sastali i potpisali sporazum o podeli novca po kome je deo dao meni. Ako braća Mamić moraju da vrate novac, onda ga moraju vratiti i Lovren i Modrić – rekao je Mamić.

Na kraju, priznao je da je podmićivao sudije iz Osijeka, kojima je davao gotovo 500.000 evra. Kaže da ih je slao na prijateljske utakmice u Liverpul, da im je kupovao satove i da su bili njegovi gosti u svečanoj loži nekoliko puta.

– Sudije su bile i najmanje 10-15 puta bili moji gosti u svečanoj loži Dinama. Neke sam slao i na prijateljsku utakmicu u Liverpul. Dao sam im preko pola miliona evra. Družio sam se sa sudijama koje su radile na mom slučaju, izlazili smo, ubijali se od alkohola. Jedan sudija je dobio i sat od mene vredan 20 hiljada evra, koji je kasnije vratio iz straha jer je nekoliko ljudi videlo predaju tog sata. Evo, taj sat je sada kod mene. Imam sve dokaze protiv tih kriminalaca. Spreman sam da idem na detektor laži koji će potvrdio istinu ovog što govorim – zaključio je u jednom dahu Zdravko Mamić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter