0
Evropske lige

FOTO: Youtube screenshot

LIGA ŠAMPIONA: Atalanta se neće lako predati, Mančester Siti želi četvorostruku titulu!

Objavljeno: 16.03.21 u 11:29

U mečevima osmine finala Lige šampiona večeras od 21h sastaju se Real Madrid i Atalanta i Mančester Siti i Borusija Mehengladbah. 

Real je slavio u Bergamu rezultatom 0:1 u prvoj utakmici, i to bez najboljeg napadača Karima Benzeme i kapitena Serhija Ramosa. Madriđani ulaze u ovaj meč sa namerom da se posle dve sezone ponovo nađu u osam najboljih u elitnom takmičenju Starog kontinenta.

U prvoj utakmici su imali i malo sreće pošto je Atalanta igrala sa igračem manje od 17. minuta. Držala se ipak ‘boginja’ dobro i sa desetoricom u polju, ali je poklekla u samom finišu, kada je put do mreže Pjerluiđija Golinija pronašao levi bek madridskog kluba Ferlan Mendi.

Iako su se Benzema i Ramos vratili u tim, Real i dalje muči muku sa povredama. Eden Azar je ponovo van ekipe, Dani Karvahal se još uvek oporavlja od povrede, a Zidan neće moći da računa ni na Marijana Dijaza i Marsela zbog povreda. Van stroja će biti još jedan važan igrač, Kazemiro koji odrađuje suspenziju.

Sa druge strane Gasperini ne može da računa na suspendovanog Frojlera, kao ni na povređene Hatebura, Kovalenka i Šutala.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Mančester Siti dočekuje Borusiju Mehengladbah i nosi prednost od 2:0 iz prve utakmice. Predviđanja su da će plavci rutinski odraditi ovaj meč i da će nastaviti sa fantastičnom formom.

U kom su zaletu ‘građani’ govori i izjava Aleksandra Zinčenka kojom je najavio da bi Mančester Siti mogao da osvoji četiri pehara ovog proleća.

„Vidim glad u očima saigrača dok sedimo u svlačionici. Svi su željni trofeja. Hoće ih svako od nas. Naredna dva meseca su možda i najvažnija u karijerama, posebno za Serhija Aguera i Fernandinja, koji su po deset godina u klubu, zaslužuju da osvajaju trofeje, pokušaćemo da ih obradujemo. Kao što je uradio Bajern prošle sezone kad je osvojio sve ili kad je Pep sa Barselonom uzeo sve što je bilo na talonu u takmičarskoj 2008/09. Moguće je! Imamo neverovatnu ekipu, najbolje fudbalere na svetu. Zašto da ne?“, zapitao se Ukrajinac.

Obe utakmice su na programu večeras od 21h.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter