1
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ČUKARIČKI RADI POSAO ZA PRIMER: Belo-crni su rasadnik talenata!

Objavljeno: 16.03.21 u 20:51

Veliki broj uspešno realizovanih transfera i dugačak spisak reprezentativaca!

Čukarički potvrdu sjajnog rada u Omladinskoj školi nema samo u rezultatima mlađih kategorija, već i u broju reprezentativaca i uošte broju i ulozi mladih („bonus“) igrača u prvom timu. Zbog situacije sa korona virusom nisu sve mlađe reprezentativne selekcije u pogonu, pa nije bilo poziva za momke do 15 godina (pioniri) i mlađe omladince (do 18 godina).

Od početka ove godine, čak 14 igrača belo-crnih bilo je u različitim reprezentativnim kategorijama. Pozive za selekciju mlađih kadeta (do 16 godina), dobili su Vojin Serafimović, Siniša Popović i Mihailo Madžarević. U kadetskoj selekciji (do 17 godina) zaigrali su Lazar Kaličanin, Bojan Kovačević i Mihajlo Spasojević.

Najbrojniji su Brđani bili u selekciji omladinaca (do 19 godina), bilo ih je čak petorica: Viktor Rogan, Uroš Drezgić, Aleksandar Kadijević, Jovan Lukić i Mitar Ergelaš. Lukić je u međuvremenu dobio i poziv za nastup u mladoj reprezentaciji Srbije (do 21 godine), uz njega tu su još Dimitrije Kamenović i Milutin Vidosavljević. I na kraju, mladi reprezentativac Crne Gore je i ovaj put Marko Rakonjac.

Goran Grkinić radi sjajan posao u Čukaričkom. Nekadašnji  koordinator mlađih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije, sada je tehnički direktor kluba. Goran ima važnu ulogu, uz dvojac koji je uvek na visini zadatka, a čine ga Vladimir Matijašević i Nenad Mirosavljević.

FOTO: HOTSPORT

Rezultati i uspesi su Čukaričkog su na zavidnom nivou, od trenutka kada je Dragan Gale Obradović preuzeo klub. U prethodnih pet sezona, belo-crni su zaradili 18.100.000 evra.

Klub je dao šansu  velikom broj mladih igrača i svake sezone je sve više reprezentativaca na Banovom brdu.

Brojni skauti širom Evrope motre na talentovane fudbalere ekipe iz glavnog grada Srbije. Transferi poput Tedićevog u Mančester Siti ili Kamenovićevog u Lacio, skrenuli su pažnju velikim klubovima.

Pre samo nekoliko dana, klub je napustio i mladi Veljko Birmančević. Neverovatne statističke brojke je beležio ovaj krilni napadač. Brzina i tehnika kojom vlada, odvele su ga u Švedsku. 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter