0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

UMESTO SEVERNE MAKEDONIJE, ODLUČIO DA IGRA ZA SRBIJU! Fudbaler Vojvodine stiže među ‘orlove’

Objavljeno: 15.03.21 u 22:35

Mladi fudbaler Vojvodine Vladan Novevski, koji je do sada nastupao za mlađe reprezentativne selekcije Severne Makedonije, ubuduće će biti deo mlade reprezentacije Srbije.

Novi direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić apostrofirao je nedavno da će jedan od prioriteta u njegovom radu biti i regrutacija igrača koji poseduju veliki potencijal, a koji do sada zbog „pasoša“ ili činjenice da ih FSS nije ‘primetio’, nisu nastupali za neku od mlađih selekcija Srbije.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Misli se na igrače iz dijaspore koji su rođeni u inostranstvu i već su igrali za nacionalne selekcije tih zemalja, odnosno talentovane momke koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije. Novo ime na tom spisku koje će uskoro debitovati za mladu reprezentaciju Srbije (U-21) jeste Vladan Novevski (generacija 2002), sada već, može se reći, bivši reprezentativac mlađih kategorija Severne Makedonije.

– Posle razgovora sa direktorom Nikolom Lazetićem definitivno sam, zajedno sa roditeljima, doneo odluku da posle četiri godine nastupa za sve kategorije Severne Makedonije, zaigram za Srbiju. I biće mi čast – rekao je Vladan Novevski, krilni napadač Vojvodine koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor sa svojim klubom.

Talentovani igrač ističe razloge zbog kojih je doneo ovu važnu odluku.

– Jednostavno procena je da ću imati bolje uslove za razvoj, poverenje na koje sam naišao u Fudbalskom savezu Srbije garantuje mi dobar rad i nadam se potpunu afirmaciju. U Vojvodini sam od pionira, poznajem veliki broj igrača u selekciji i na meni je da se napornim radom nametnem. Ovim putem bih se zahvalio i Fudbalskom savezu Severne Makedonije na svemu što sam doživeo u mlađim selekcijama – zaključio je Vladan Novevski.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter