1
ATP

FOTO: Screenshot

NOVA STRANICA SVETSKOG TENISA: Medvedev napravio veliki korak i pomrsio račune u samom vrhu

Objavljeno: 15.03.21 u 12:20

Važna nedelja za sveteski tenis…

Sjajni Rus Danil Medvedev osvojio je u Marselju svoj prvi trofej u sezoni i deseti u karijeri, i tako je uspeo da razbije monopol na prve dve pozicije koje su više od 15 godina držala četiri igrača.

On je od danas drugi teniser na svetu, a ovaj događaj je istorijski, pošto je Rus prvi igrač van takozvane ‘Velike četvorke’ (Đoković, Nadal, Federer, Marej) koji se našao među prva dva igrača sveta još od 18. jula 2005. godine, kada je Australijanac Lejton Hjuit bio broj dva iza Rodžera Federera.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Od 25. jula 2005. do 15. marta 2021. prošlo je tačno 794 nedelju kako su članovi ‘super četvorke’ držali primat na prve dve pozicije, ali tu ne spadaju one 22 nedelje iz prošle sezone, koje su zamrznute.

Što se Novaka tiče, on je i dalje na vrhu s nešto više od dve hiljade bodova od Medvedeva, a potom slede Nadal, Tim, Cicipas, Federer, Zverev, Rubljov, Švarcman i Beretini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter