0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga

DA LI JE ABA LIGI UGROŽENO MESTO U EVROLIGI: Čuveni košarkaški insajder otklonio sve dileme, evo kakva će sudbina biti srpskih klubova

Objavljeno: 15.03.21 u 14:15

Mnogo se u poslednje vreme govori o zatvaranju elitnog takmičenja…

Regionalna košarkaška ABA liga za sada ima jedno mesto u Evroligi, a da će tako biti i u budućnosti svedoči Vladimir Stanković, poznati srpski košakaški novinar i osnivač i urednik magazina ‘Koš’.

Stanković ima dobre kontakte sa kancelarijom ovog takmičenja u Barseloni jer je dugo godina tamo živeo i radio kao portparol takmičenja.

– Koliko znam, mesto za predstavnika regiona, za klub iz Jadranske lige, nije ugroženo. To mi je potvrđeno iz pres-ofisa Evrolige ovih dana. Tu se ništa, kažu, ne manja, i Jadranska liga ostaje sa statusom preferentne lige za jednu od takozvanih ‘pozivnica, rekao je Stanković gostujući u studiju TV B92 uoči ‘večitog’ derbija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

On je dodao da se to ne odnosi samo na šampiona lige:

– Namerno sam upotrebio termin ‘predstavnik’, jer ako bih rekao ‘prvak’, nisam siguran da bi svi klubovi koji učestvuju u Jadranskoj ligi, a u slučaju osvajanja titule, mogli da ispune zahteve, standarde Evrolige da bi učestvovali u takmičenju. Tu mislim na salu, na hotel, aerodrom, na te tehničke uslove. To se ne dovede u pitanje ako titula ide u ruke Zvezde, Cedevita Olimpije, Budućnosti. Možda bi i Mornar mogao da prođe s obzirom da imaju novu dvoranu, mada ako se proširi, poručio je Stanković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter