1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga

VEČITI DERBI: Zvezda slavila, evo zašto Partizan nije mogao do pobede! (FOTO)

Objavljeno: 14.03.21 u 21:35

Završen je košarkaški večiti derbi pobedom Crvene zvezde nad Partizanom.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večitog rivala ekipu Partizana rezultatom 73:64. Ruku na srce, nismo gledali dobru košarkašku predstavu, ali svaki derbi nosi neku svoju čar. Najveći problem uslovno rečeno gostima na ovom meču, bio je šut za 3 poena. Ekipa Aleksandra Matovića je bila očajna iza linije 6,75 (2/17).

FOTO: ABA liga

Utakmicu je otvorio Davidovac dvojkom, dok je na drugoj strani Jaramaz uzvratio teškim šutem iza linije 6,75. Dosta tvrdo se igralo u prvoj četvrtini, što govori i rezultat 15:14. Vodio je Partizan 14:12, a onda je krajem prvog i početkom drugog perioda Zvezda napravila seriju 8-0. Glavni akter toga bio je upravo bivši igrač Partizana Kori Volden sa ubačene dve trojke.

U drugoj četvrtini, Partizan vrlo teško dolazi do poena, dok su domaćini dosta raspoloženiji. Crno-beli su do tri minuta pred veliku pauzu uspeli da pronađu poene samo u dva bacanja Jaramaza i u Trifunovićevoj trojci na početku četvrtine. Tada se pri rezultatu 35:19 desila jedna sporna situacija kada je Rit napravio faul nad Trifunovićem. Pogledajte EPILOG!

FOTO: ABA liga

Treća četvrtina bila je prilično izjednačena i tako je i završena. Bilo je 16-16. Crno-beli su uspeli da pronađu priključak i da priđu na -3, pre svega dobrom igrom Jankovića, ali je Zvezda pokazala karakter. Na kraju perioda bilo je 57:50.

I u poslednjih 10 minuta Partizan se ponovo muči da dođe do poena. Kao što je već spomenuto, šut za tri je totalno izostao i to im je predstavljao najveći problem. Sa druge strane, ni Zvezda nije odigrala najbolju moguću utakmicu, ali im je njihova stabilnija igra donela pobedu.

FOTO: ABA liga

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rit sa 15 poena. Pratili su ga Davidovac sa 12 i Volden sa 10. Na drugoj strani, Tomas je postigao 17 poena, dok je Janković zabeležio svih 12 poena u drugom poluvremenu.

0
0

1 Komentara

  1. Pristalica sam da mladima treba pruziti sansu, razigravati ih i stvarato nove asove. Opet, sa druge strane, zaista me nervira kako Uskokovic na svakoj utakmici izgubi bar jednom loptu u prevodjenju na protivnicku polovinu. To se ne moze tolerisati i mora se nauciti. Makar igrao protiv najboljeg na svetu, moras biti u stanju da znas da prevedes loptu i tu se ne sme gubiti lopta. Dobro je sto Lazic nije igrao, ali Zvezda treba pod hitno i da se resi Simonovica i Kuzmica. Taj trio je ove godine najgori.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter