1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

VELIKA NADA PROLETERA: ‘Želim poziv u A reprezentaciju, to će biti kruna!’

Objavljeno: 13.03.21 u 13:00

Mnogo je primera da Proleter ove sezone svoju igru u mnogome oslanja na mlađe igrače, a jedan od najboljih primera je Nikola Marjanović.

Proleter se sastaje sa ekipom subotičkog Spartaka u svojevrsnoj borbi za mesto koje vodi u kvalifikacije za evropska takmičenja. Biće jako zanimljivo gledati sudar ova dva tima, jer oba gaje izrazito ofanzivan fudbal.

Za HotSport je govorio mladi štoper i neko u koga Branko Žigić ima sve više poverenja – Nikola Marjanović.

Proleter igra dobar, ali promenjiv fudbal, sledeći duel je sa Spartakom, gde vidite svoje šanse na tom meču?

NM: Tako je. Igramo poprilično atraktivan fudbal, iako nas rezultati ovih sedam kola nisu najbolje ispratili. U predstojećem duelu, u goste nam dolazi kvalitetan protivnik, sa izuzetno dobrim tranzicionim napadom. Daćemo sve od sebe da svoje kvalitete pokažemo, a mane maksimalno prikrijemo. Nadam se pobedi.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Moglo bi se reći da si ‘dete’ Brodarca, koliko je taj klub bio bitan u tvom fudbalskom razvoju?

NM: Brodarac je klub u kojem sam napravio prve korake ka ozbiljnom fudbalu. Dobio sam šansu da se razvijam i napredujem. Posebnu zahvalnost bih uputio Ratku Obradoviću i Draganu Iliću, koji su imali krucijalan uticaj na moju karijeru. Uvek ću biti ponosan na klub u kojem sam započeo sve i na šansi koja mi je ukazana.

Prošao si gotovo sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije, kakav je osećaj biti deo nacionalnog tima?

NM: Kao dečak koji je počeo da trenira fudbal, san mi je bio da jednog dana obučem dres reprezentacije Srbije. Donekle sam taj san igranjem za mlađe selekcije ispunio, preostaje mi da ga krunišem pozivom u A selekciju, jednog dana. Velika je čast braniti boje svoje zemlje.

Igrate sa dosta bonusa, ti postaješ jedan od redovnijih u prvih 11, koliki značaj ima trener Žigić u vašem afirmisanju?

NM: Svaku utakmicu započnemo sa 4-5, a završavamo sa 7-8 “bonus” igrača. Proleter definitivno ne mora da brine za budućnost po pitanju mladih igraca. Veliko mi je zadovoljstvo da radim i usavršavam se uz trenera Žigića, koji mi je ukazao šansu i daću sve od sebe da mu dobrim igrama uzvratim ukazano poverenje.

Prema tvom mišljenju, koji su dometi Proletera ove sezone?

NM: Cilj nam je da pokušamo da se domognemo mesta koje vodi u Evropu i napravimo istorijski uspeh. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu i razmišljamo samo o pobedama.

0
0

1 Komentara

  1. Zašto pišete ovoliko o klubu koji nema svoj stadion, koji je na sumnjiv način ušao u suoerligu, kome na čelu kluba sedi Snajper koji je učestvovao u ubistvu Markusa, Pecanac koji radi sve što je suprotnog od dozvoljenog.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter