in

SJAJAN USPEH! Četiri medalje srpskih boks omladinaca u Sofiji

FOTO: BSS

Glavni grad Bugarske ugostio je mlade boksere Starog kontinenta u okviru petog Memorijala Emil Ječeva.

Učešće na ovom prestižnom takmičenju za omladince uzele su i mlade snage srpskog boksa koji su se kući vratili okićeni medaljama. Nova odličja za Srbiju u Sofiji iskovali su Almir Memić (zlato), Omer Ametović (srebro) i bronze Semiz Aličić i Aleksandar Šerifović, pod vođstvom trenera Nenada Vasiljevića i Mire Mitrovića.

Ovaj turnir godinama spada u najjače kada je u pitanju omladinska evropska konkurencija. Prezadovoljan sam učinkom, iako naravno uvek može bolje. Možda je za nijansu ubedljiviji trebalo da bude Pinja Aličić, ali sve je to boks. Verujemo u Aličića i ne ulazak u finale u Sofiji može mu biti samo podstrek da eksplodira na Evropskom omladinskom prvenstvu u Poljskoj. Osvojili smo četiri medalje i momci su u jakoj konkurenciji pokazali da su pripreme koje smo odradili u Srbiji bile odlične. Sledi malo odmora za momke, pa ih čekaju mečevi u Super ligi Srbije. Nakon toga slede pripreme za Evropsko prvenstvo, koje počinje 10. aprila 2021. u Poljskoj – istakao je Vasiljević. 

FOTO: BSS

 Žiri je po tradiciji proglasio i prva tri boksera turnira, jedan od njih je i naš Memić.

 – Bio je sjajan. Memić je i u polufinalu i kada je bilo najpotrebnije u finalu pokazao sav svoj raskošan talenat. Imao je sjajne udarce i sudije se u oba meča nisu dvoumile. Samo da nas sluša i da održava formu i idemo u Poljsku sa velikim očekivanjima – poručio je Vasiljević.

FOTO: BSS

 

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ZVEZDAŠI ODLUČILI: Pavkov postigao najlepši gol u februaru!

VELIKA NADA PROLETERA: ‘Želim poziv u A reprezentaciju, to će biti kruna!’