1
Evropske lige

FOTO: Screenshot

O NJEGOVOM POTEZU BRUJI OSTRVO: Milivojevićev saigrač prvi odbio da kleči u Premijer ligi, a onda je poslao brutalnu poruku koja odjekuje

Objavljeno: 13.03.21 u 17:21

Održao je obećanje…

Napadač Kristal Palasa Vilfrid Zaha (28) prvi je fudbaler u Permijer ligi koji je odbio da klekne u znak pokreta ‘Black Lives Matter’ na utakmici elitnog ranga engleskog fudbala.

Njegov tim igra protiv Kristal Palasa, a ovaj fudbaler se odlučio na gest, koji je ranije najavio.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Reprezentativac Obale Slonovače je još prošlog meseca najavio da će prestati da kleči kao i da ne želi više da nosi antirasističke slogane na svom dresu.

– Odluka da stojim tokom početnog udarca već nekoliko nedelja je poznata. Ne postoji ispravna ili neispravna odluka, za mene je klečanje pre utakmice samo stvar rutine i nije bitno da li klečimo ili stojimo, rasizam je tu pa i dalje trpimo uvrede, objavljeno je uoči početnog udarca na Zahinim društvenim mrežama.

U objajavi se dodaje da mora još dosta toga da se uradi kako bi se rasizmu stalo na put.

– Znam da Premijer liga čini sve da se izbori sa vlastima protiv rasizma, potpuno poštujem to, poštujem takođe i moje daigrače i igrače drugih timova koji će nastaviti da kleče. Kao društvo, mislim da moramo ozbiljnije da edukujemo decu u školama, kao i da društvene mreže preduzmu oštrije sankcije prema onima koji ih koriste za sejanje mržnje. Sada samo hoću da se fokusiram na fudbal i uživam u prvoj utakmici po povratku na teren posle povrede. Nastavliću da stojim, poručio je Zaha.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter