0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

VOJVODINA U POLUFINALU KUPA! Novosađani preko Spartaka nastavljaju put ka odbrani trofeja!

Objavljeno: 11.03.21 u 16:58

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su u četvrtfinalu bili bolji od Spartaka u Subotici rezultatom 2:1.

Ekipa Nenada Lalatovića je nastavila put ka odbrani trofeja koji su osvojili prošle sezone.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

U 25. minutu šansu je imala Vojvodina. Mrkaić je vratio loptu do Drinčića, a ovaj šutirao dobro, međutim golman Spartaka je uz malo sreće uspeo da odbrani.

Nije bilo velikih prilika u prvom poluvremenu, ali u 35. minutu dogodila se neprijatna situacija. Glavama su se sudarili Andrić i Vidović. Odmah je bilo jasno da su u pitanju teže povrede, te su obojica nakon ukazane lekarske pomoći zamenjeni. Umesto Vidovića u ekipi Spartaka ušao je Jović, dok je Andrića u timu Vojvodine zamenio Bjeković.

Drugo poluvreme donelo je dosta više uzbuđenja i golova, i to u roku od samo 10-ak minuta.

Najpre su u 58. minutu Novosađani stigli do prednosti. Strelac je bio Nemanja Čović. Fudbaleri Spartaka su izbacili loptu iz svog kaznenog prostora, ali tu je bio Čović koji je odlično šutirao i savladao Dujmovića.

Samo tri minuta kasnije gol je postigao Šimura. Kao iz katapulta je šutirao Japanac, lopta se od prečke odbila na liniju. Čini se da nije celim obimom prešla gol liniju, ali je sudija Minaković pokazao da se krene sa centra.

Protestvovali su iz Vojvodine, ali sudija se nije obazirao na to, pa se nastavilo sa igrom.

U 69. minutu ponovo je Vojvodina stigla do prednosti. Petar Bojić se odlično snašao. Nadmudrio Tekijaškog, koji se loše zagradio i prevario Dujmovića.

U finišu meča, tačnije u 86. minutu bila je gužva u kanznenom prostoru Vojvodine, ali domaća ekipa nije uspela da dođe do izjednačenja, pošto je Saničanin je blokirao Brankovića.

Do kraja duela domaći su pokušavali da dođu do izjednačenja, međutim gosti su se umešno branili i stigli do plasmana u polufinale.

 

Podsetimo, u prvom četvrtfinalu Radnik je nakon penala izbacio TSC.

U naredna dva četvrtfinala sastaju se Partizan – Voždovac (17.05), dok će Crvena zvezda i IMT odigrati svoj duel 27. marta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter